Експерт заявив, що ЗСУ потрібна ротація / фото facebook.com/43oabr

В українській армії необхідно провести ротацію. Людей, які вже майже два роки на фронті, необхідно відправить в тил, а замість них відправити правоохоронців і силовиків.

"Зняти і поставити завдання військовим закликати держслужбовців. Запустіть процес ротацій. Військовослужбовців, які вже другий рік воюють, відправити в тил для виконання завдань державної служби. А держслужбовців відправляти на фронт виконувати бойові завдання після перепідготовки. А деякі з них вже готові, особливо силовики, вони вже мотивовані і придатні", – розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан у коментарі ТСН.

Він зазначив, що це рішення дозволить провести відновлення виконавчої гілки влади.

Відео дня

"Людина більше шести місяців не витримує бойові дії. Через кожні півроку потрібно ротувати, знімати людину з лінії фронту. Інакше ви отримаєте людину, яку дуже складно буде інтегрувати в громадянське суспільство", – говорить Роман Світан.

Мобілізація в Україні - останні новини

Військовий аналітик і колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий зазначив, що в Україні є вже підготовлені до фронту громадяни. За його словами, без шкоди для країни можна мобілізувати 50 або 100 тисяч правоохоронців.

У свою чергу військовий експерт Роман Світан зазначив, що Україні потрібна професійна армія і її можна створити навіть в нинішніх умовах.  

Вас також можуть зацікавити новини: