Експерт зазначив, що Україні потрібна професійна армія / фото ua.depositphotos.com

Україні потрібна професійна армія, адже один професійний воїн може замінити до 100 осіб, які не мають знань і досвіду. Таку армію можна створити навіть в нинішніх умовах.  

За словами військового експерта Романа Світана, справа не в кількості, а в якості.

"Нам потрібно поставити собі завдання створити професійну армію. Навіть в тих умовах, в яких ми зараз знаходимося. До того ж виконати відразу два завдання: створити професійну армію і надалі "перетікання" професіоналів з армійського середовища в Державне управління. Створити систему держуправління з колишніх військовослужбовців дуже важливо. Тоді буде реальна система виконавчої влади", – пояснив експерт у коментарі ТСН.

Відео дня

При цьому він вказав, що на відміну від Росії українські військові не використовують "м'ясні штурми", адже для такої тактики потрібні мільйони людей.

"Нам, можливо, і не потрібна та армія, яка є зараз. Нам потрібно хоча б 300-350 тисяч висококваліфікованих професіоналів і новітньої техніки. Починаючи з літаків, закінчуючи певними наземними засобами. Для оборони, виконання завдань і звільнення територій потрібна така армія, а ці люди у нас є, їх потрібно просто закликати", – розповів Світан.

Мобілізація в Україні - останні новини

У ЗСУ повідомили, що під мобілізацію підпадають військовозобов'язані, у яких немає проблем зі здоров'ям

У свою чергу Міноборони України ініціювало співпраця з рекрутинговими компаніями, щоб мобілізувати громадян добровільно.

Водночас військовий аналітик і колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий зазначив, що в Україні є вже підготовлені до фронту громадяни - правоохоронці. За його словами, без шкоди для країни на фронт можна відправити 50 або 100 тисяч українських правоохоронців.

Вас також можуть зацікавити новини: