Українці для оновлення даних частіше обирають "Резерв+"/ фото УНІАН, Ковальчук Віктор

За останніми даними, близько мільйона українців оновили свої дані через новий застосунок "Резерв+".

"Близько 11 тис. українців зробили це за межами нашої країни в Польщі, Німеччини, Чехії та Канаді. Також близько 120 тис. військовозобов'язаних жінок уточнили свої дані через застосунок "Резерв+". 145 тис. людей, які заброньовані або мають відстрочку, також виконали норму закону. Вочевидь, саме через застосунок "Резерв+" українці мають бажання оновлювати свої дані. В перші дні у застосунку були певні збої через перевантаження серверів, наразі все працює", - розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі 

Наразі у військовозобов'язаних є три варіанти, як оновити свої дані. Йдеться про ТЦК, ЦНАП та "Резерв+".

Відео дня

"Нагадаю, що в травні цього року мобілізація не починалася, вона продовжується, адже продовжується агресія РФ. Тобто потрібно підкріплення на лінії бойового зіткнення. Потрібні люди, які будуть стримувати ворога. Наразі застосунок "Резерв+" став найбільш популярним", - пояснив представник Міноборони.

Мобілізація в Україні - оновлення даних

З 18 травня в Україні почав діяти новий закон про мобілізацію. Тому тепер всі військовозобов'язані мають оновити свої облікові дані. Зробити це можна у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті за допомогою програми "Резерв+".

Заступник начальника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва Павло Литвин розтлумачив, що означають статуси у "Резерв+".

Вас також можуть зацікавити новини: