Фріз зазначила, що українська влада повинна була діяти в питанні мобілізації інакше / колаж УНІАН, фото УНІАН

Українська влада повинна змінити підходи до питання мобілізації українців. Це дозволить усунути будь-які непорозуміння в суспільстві.

"Наголошую і на тому, що ми маємо отримати відповідь, чи має держава фінансовий ресурс для забезпечення тієї кількості мобілізації, яку хочуть здійснити шляхом цього законопроекту. Бажано, щоб влада взагалі змінила підходи до питання мобілізації", - розповіла народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз в ефірі телеканалу "Еспресо".

За її словами, необхідно встановити чергу військовозобов'язаних, яких можуть призивати.

Відео дня

"Тоді такого неприйняття в суспільстві цей законопроект про мобілізацію не мав, і взагалі не було б необхідності для внесення цього законопроекту. Тобто, якби держава почала з наведення порядку з військового обліку, то було б чітке розуміння скільки держава має мобілізаційного ресурсу. Також є потреба у створенні мобілізаційного резерву. Далі має бути фінансове забезпечення, яке полягає не тільки в забезпеченні формою і продуктами, а забезпеченні зброєю і боєкомплектом", - підсумувала Фріз.

Закон про мобілізація - останні новини

Оновлену версію законопроекту про мобілізацію Кабмін передав у Раду наприкінці січня. 7 лютого парламент підтримав документ у першому читанні. До 21 лютого до нього повинні були подати поправки. 

За словами секретаря Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковника СБУ Романа Костенка, до законопроекту про мобілізацію подано вже 2 527 правок

Вас також можуть зацікавити новини: