Нацполіція має безліч покладених на неї задач із забезпечення безпеки та правопорядку всередині країні / фото УНІАН

Керівник Нацполіції Іван Вигівський розповів, що від першого дня повномасштабного вторгнення поліцейські не лише почали виконувати додаткові функції – виявлення і протидія ДРГ, розбір завалів та порятунок людей, евакуація цивільного населення з-під обстрілів, розмінування, фіксація і розслідування воєнних злочинів, - а й безпосередньо стали до зброї, щоб відбивати ворожу навалу.

"Ми розуміємо, що якщо ситуація на фронті буде ускладнюватися, воювати доведеться всім – бо це конституційний обов’язок кожного громадянина, а не лише поліцейських, рятувальників чи представників інших силових структур. І ми готові до виконання будь-яких завдань з оборони країни", - сказав він в Телеграфу.

Вигівський зазначив, що Нацполіція має безліч покладених на неї задач із забезпечення безпеки та правопорядку всередині країни, протидії злочинності, профілактики кримінальним правопорушенням.

Відео дня

"У державі стало більше зброї, великий обсяг роботи у поліцейських на деокупованих територіях, постійні обстріли та воєнні злочини загарбників – роботи у нас вистачає, у посиленому варіанті несення служби з першого дня повномасштабної війни, 24/7 всі в строю. Криміногенна ситуація напружена, але на сьогодні нам вдається її контролювати та забезпечувати всім громадянам максимальну безпеку, надавати поліцейські послуги. Втім, якщо постане питання максимальній кількості поліцейських піти воювати – підемо і будемо воювати", - додав він.

Можливість мобілізації поліцейських - деталі

Ідея мобілізувати на фронт 100 тисяч поліцейських є "дивною" і не реалізованою. Про це заявив голова Національної поліції України Іван Виговський.

"Деякі громадяни, державні службовці, чиновники кажуть, в Національній поліції є 250 тисяч поліцейських, і пропонують 100 тисяч відправити на фронт. Дивно, коли про це заявляють не "диванні експерти", а люди, які працюють в державній системі і не знають елементарних цифр", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: