Українцям пояснили, чому не варто боятися роздачі повісток в інших областях

Адвокат наголосила, що після постановки на облік вас не відправлять одразу на передову.

Адвокат Євгенія Рябека вважає "захистом" від масової роздачі повісток постановку на військовий облік там, де ви проживаєте або перебуваєте. Про це вона заявила у коментарі "УП. Життя".

"Найкращий захист – зробити так, щоб за вами не бігали, мати всі документи. Так само, якщо ви йдете на ВЛК", - каже адвокат. 

За її словами, військовозобов'язані мають надавати ТЦК й представникам ВЛК усі необхідні документи, адже там не можуть здогадатися, що у військовозобов’язаного є відстрочка від мобілізації або "білий квиток". 

Рябека радить брати із собою у поїздки відповідні документи, засвідчити копії. А загалом найкращий вихід, за її словами, - стати на облік: "ніяких запитань не буде".

Вона наголосила, що після постановки на облік вас не відправлять одразу на передову. Все це робиться для того, щоб розуміти, скільки бійців є, які з них обмежено або взагалі непридатні до служби.

"Впорядкування, облік осіб, навіть видача всім повісток – це абсолютно логічно, особливо під час воєнного стану", – підсумувала адвокат.

Мобілізація в Україні 2023

7 лютого 2023 року Верховна Рада подовжила на 90 днів дію воєнного стану та мобілізації. Тож масова роздача повісток в Україні триватиме мінімум до 20 травня. Та, цілком очікувано, що воєнний стан укотре подовжать.

Також Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних працівників від мобілізації. Підприємство може забронювати до 50% працівників. 

Повістки в Україні - хто та де має право вручати

Зупинити військовозобов'язаного громадянина можуть будь-де та вручити йому повістку. Цей документ можуть видати в будь-якому місці, яке не заборонене законодавством України. 

А із 7 квітня 2023 року представникам ТЦК дозволено вручати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Вас також можуть зацікавити новини: