В "ЛНР" запровадили урок "Защита родины"/ фото УНІАН

В школах на тимчасово окупованій території Луганської області російські загарбники планують підготовку дівчат бути санітарними інструкторами. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у своєму Telegram-каналі. 

"У новому начальному році у школах так званої "ЛНР" замість дисципліни щодо безпеки життя до програми включать предмет "Защита родины" - пропаганда зі шкільної парти. Крім того, у Міносвіти РФ формують нову навчальну програму для дівчат шкільного віку, яка передбачає готувати з них санітарних інструкторів. Не кравців чи кухарів, не дизайнерів чи програмістів, а медичних сестер для військових формувань", - заявив він.

Також Лисогор поінформував, що пологовий будинок у Новопскові росіяни облаштували під свій шпиталь.

Відео дня

За його словами, перед тим як у пологовому будинку відкрити польовий шпиталь, окупанти вивезли звідти обладнання і меблі.

Ситуація на Луганщині

Як повідомляв УНІАН, раніше Лисогор повідомив, що в червні росіяни вивезли з Луганської області 150 детей, збираються вивезти ще 750 неповнолітніх.

Він зазначив, що першу групу дітей забрали зі Старобільського району, їх нібито вивезли на оздоровлення до Росії.

Очільник ОВА повідомив, що у 70% школярів на окупованій території Луганщини лікарі з РФ знайшли "патології", аби відправити їх на лікування до Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: