Головні новини України 1 березня 2021 / фото УНІАН

В Україні відсьогодні зросли пенсії. У план вакцинації від коронавірусу внесено зміни заради Зеленського та Степанова.

Зростання пенсій в Україні

Відсьогодні, 1 березня, в Україні будуть автоматично проіндексовані пенсії. Індексація складе 11%. Середній розмір доплати при цьому становитиме 308 гривень, а мінімальний - 100 гривень.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

Відсьогодні, 1 березня, стартував онлайн-запис українців на вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що сьогодні були внесені зміни в національний план вакцинації, щоб президент Володимир Зеленський, голова МОЗ та інші публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації кампанії з вакцинації. Наразі щеплення від коронавірусу вже зробили Степанову.

Карантинні зони в Україні

До "червоної" зони епідемічної небезпеки за рівнем поширення COVID-19, де діють найжорсткіші обмеження, потрапили Чернівецька, Івано-Франківська та Житомирська області.

Захворюваність на COVID-19

В Україні за добу коронавірусну інфекцію діагностували у 4285 осіб. Всього з початку пандемії на COVID-19 захворіло 1352134 українці, 1171724 - одужали 26050 - померли.

За словами провідного інфекціоніста МОЗу Ольги Голубовської, у 2021 році помітно зросла частка молодих людей віком за 30 років із важким перебігом захворювання.

Новини України 1 березня 2021 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

У зоні операції Об’єднаних сил на Донбасі бойовики за добу сім разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів загинув український військовий - молодший сержант Сергій Моісеєнко.

За даними розвідки, на Донбасі постійно перебуває близько 50 російських снайперів.

Головні новини України: що важливо знати 1 березня 2021

Головні новини України та світу на ранок 1 березня