Окупанти влаштували рейд з обшуками в Бердянську: що шукають

До батьків приходять з обшуками аби перевірити техніку на предмет навчання дітей в українських школах онлайн.

Російські загарбники продовжують тиснути на місцевих мешканців аби ті віддавали своїх дітей до шкіл на тимчасово окупованих територіях, які є пропагандистськими осередками. Окупанти влаштували рейд по домах мешканців Бердянська Запорізької області.

"До батьків приходять з обшуками аби перевірити техніку на предмет навчання дітей в українських школах онлайн. Під час обшуків їм погрожують штрафами й тим, що відберуть дітей, якщо батьки не віддадуть їх до російської школи. Якщо дітям вже є 14 років, то на них тиснуть аби ті отримували паспорт РФ", – наголошують в Центрі національного спротиву.

Зазначається, що раніше на тимчасово окупованих територіях України росіяни створили так звані "комісії у справах неповнолітніх". Через них за сприяння фейкових судів батькам виписують штрафи за навчання дітей в українських школах.

"Зауважимо, що російські школи на тимчасово окупованих територіях мають суто пропагандистський характер, й саме тому росіянам важливо обмежити доступ дітей до освіти та занурити у світ "русского міра". В школах дітям проводять русифікацію й навʼязування світогляду Кремля та його бачення історії", – додали в Центрі.

Що відбувається на окупованих територіях України

В окупованому Скадовську Херсонської області росіяни відбирають у цивільних автомобілі. Транспорт вилучають нібито "на потреби армії". 

Водночас у Генічеському районі Херсонщини школярів та їхніх батьків змушують вчити російські закони та історію. В перервах між заняттями окупанти примушують дітей вчити та співати російський гімн. 

Крім того, за даними Генштабу ЗСУ, на окупованій частині Запорізької області росіяни відбирають у фермерів зерно. Зазначається, що зерно конфіскують під виглядом під виглядом купівлі за дуже низькими цінами.

Вас також можуть зацікавити новини: