Паломництво буде актом молитви і заклику до миру / фото ua.depositphotos.com

Паломники на Святій землі будуть молитися за те, щоб в Україні запанував справедливий мир, який можливий тільки після нашої перемоги.

Про це повідомив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в ефірі інформаційного телемарафону.

Він зазначив, що паломництво розпочнеться 21 вересня 2022 р.в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою українського війська.

Відео дня

"На базі Православної церкви України створено Паломницький центр і оскільки ми живемо в складних умовах, то ми постійно підносимо свої молитви до Бога. Але ми хочемо, щоб ці молитви також звучали на Святій Землі, на тому місці, де проповідував наш Спаситель, і тому ми готуємо таке паломництво. Це переважно будуть жінки, тому що, на жаль, чоловікам в цей час неможливо виїжджати за кордон", - сказав він.

Епіфаній зазначив, що паломники будуть молитися за те, щоб в країні запанував справедливий мир, який можливий тільки після перемоги України.

"Ця делегація з різних куточків України буде молитися на Святій Землі за те, щоб в Україні запанував справедливий мир, а цей мир може запанувати тільки після нашої перемоги. Тому, що ми говоримо про справедливий світ, не про будь-який світ, тому що ми знаємо, що мир в неволі - це також світ. Але ми хочемо, щоб ця війна завершилася, щоб ми прогнали ворога з усіх куточків нашої країни, щоб ми відновили територіальну цілісність. Ми віримо в те, що Господь допомагає нам і допоможе, щоб ми остаточно це довершили, щоб на нашому боці була перемога. Тому це паломництво буде таким актом молитви та заклику до миру, також і в Єрусалимський церкви на Святій Землі в місті Єрусалим", - акцентував він.

Війна в Україні та церква:

19 травня 2022 року Папа Римський Франциск зустрівся з головними редакторами єзуїтських журналів і поділився думками про російське вторгнення в Україну. Франциск вказав на необхідність відкинути схему "Червоної шапочки", мовляв, Червона шапочка – добра, вовк – злий.

Як зазначив Папа Франциск, світ є свідком жорстокості та грубості, яку ведуть в цілому "найманські сили, використовувані росіянами". При цьому понтифік запевнив, що нібито не захищає Росію, але зазначив, що війна Росії проти України могла бути "певним чином спровокована".

Папа Римський Франциск звернувся до прочан з питанням, що вони зробили для України.

Вас також можуть зацікавити новини: