Ігор Козловський помер / фото УНІАН

У ніч на середу, 6 вересня, помер відомий український вчений - кандидат історичних наук, релігієзнавець Ігор Козловський.

Про смерть науковця повідомила український релігієзнавець, доктор філософських наук, професор Людмила Филипович на своїй сторінці у Facebook сьогодні вдень. Вона також назвала причину смерті Козловського.

"Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський", - поділилася доктор наук.

Відео дня

Що відомо про Ігоря Козловського

Козловський Ігор Анатолійович народився 16 лютого 1954 року в Донецьку. Навчався у Донецькому державному університеті на історичному факультеті й отримав диплом з відзнакою за спеціальністю "Історик. Викладач історії та суспільствознавства". Потім був аспірантом в Інституті історії Національної академії наук України.

У період з 1980 до 2001 року працював у Донецькому обласному виконкомі, а пізніше - у Донецькій обласній держадміністрації. Козловський обіймав різні посади, які стосувалися справ релігій. Зокрема, він був начальником обласного відділу у справах релігій.

З 1980 року викладав й читав лекції з релігієзнавчих питань в українських та американських вишах. У 2012 році здобув науковий ступінь - захистив дисертацію та став кандидатом історичних наук.

Після того, як Донецьк захопили проросійські бойовики, вчений залишився у місті, оскільки мав доглядати за паралізованим сином. "ДНРівці" затримали Козловського біля його будинку у січні 2016 року.

Бойовики звинуватили науковця у зберіганні гранат і "засудили" - вирішили тримати за ґратами понад два роки. За словами Козловського, бойовикам не подобалося, що він мав зв'язки з проукраїнськими студентами.

Бойовики знущалися з науковця, його визнали вʼязнем сумління. Лише 28 грудня 2017 року стало відомо, що вченого змогли визволити із ворожого полону.

Вас також можуть зацікавити новини: