У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади \ фото УНІАН

В Одесі почалося підготовче засідання у справі Сергія Стерненка, якого обвинувачують в умисному вбивстві Івана Кузнєцова, що брав участь у нападі на активіста, та незаконному носінні холодної зброї.

Читайте такожВерховний суд відмовився змінювати підсудність справи активіста СтерненкаПро це у Facebook повідомив адвокат активіста Масі Найєм.

"Приморський районний суд Одеси сьогодні знову спробує розпочати підготовче судове засідання у справі Стерненка. Нагадаю, минулого разу суд задовольнив відвід колегії суддів. Щойно скористались правом і заявили клопотання про розгляд кримінального провадження стосовно Сергія колегіально судом у складі трьох суддів", - написав він.

Відео дня

Водночас Стерненко у своєму Telegram-каналі повідомив, що у засіданні оголошено перерву на півгодини.

"Суддя взяв перерву півгодини для нового авторозподілу. Каже, якщо будуть вільні судді для колегії, то за півгодини продовжимо засідання", - зазначив він.

Напади на Стерненка: що відомо

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади, які він пов’язує зі своєю громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси. За цими фактами відкрито провадження, в яких Стерненко виступає як потерпілий.

Також СБУ порушила справу за фактом смертельного поранення Стерненком одного з нападників – Івана Кузнєцова.

В чому звинувачують Стерненка:

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 ("вбивство") і ч. 2 ст. 263 ("носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу") Кримінального кодексу. За даними СБУ, експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком Кузнєцова. За рішенням суду Стерненко до 21 вересня перебував під нічним домашнім арештом.

13 серпня йому вручили обвинувальний акт.

Справа Стерненка: деталі

  • 25 серпня активіст повідомив, що Верховний суд не задовольнив клопотання, в якому він просив перенести судовий розгляд з Одеси до Києва – справу по суті розглядатиме Приморський райсуд Одеси.
  • 1 вересня Приморський райсуд задовольнив клопотання адвоката про відвід колегії суддів у справі Стерненка. Справу відправили на новий авторозподіл між суддями.