У засіданні оголошено перерву до 16:45 / фото УНІАН

Під час підготовчого засідання у Приморському районному суді м. Одеси прокурор заявив, що просить обрати активісту Сергію Стерненку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це Стерненко повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Прокурор просить відправити мене до СІЗО... Ще в клопотанні прокурор каже, що у мене немає поручителів (хоча їх було вже за дві сотні), і що він не знає де я живу. А наприкінці клопотання вказує мою домашню адресу", - розповів він.

Як повідомив у Facebook адвокат Стерненка Масі Найєм, відповідне клопотання стороні захисту не було вручено за три години, як встановлено Кримінальним процесуальним кодексом.

За словами адвоката, у засіданні оголошено перерву до 16:45.

Читайте такожВ Одесі на Стерненка скоїли напад

Справа проти Стерненка: подробиці

  • У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Активіст пов'язує їх зі своєю громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.
  • Відкрито провадження, у яких Стерненко виступає як потерпілий.
  • Також СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення Стерненком одного з нападників - Кузнєцова.
  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. За даними СБУ, експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.
  • 15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.
  • 6 серпня суд змінив запобіжний захід Стерненку з цілодобового на нічний домашній арешт. Запобіжний захід діє до 21 вересня.
  • 13 серпня Стерненку вручили обвинувальний акт. Справу мають відправити у Приморський райсуд Одеси для розгляду по суті.
  • 25 серпня, активіст повідомив, що Верховний суд не задовольнив клопотання, в якому він просив перенести судовий розгляд справи з Одеси до Києва.