Дрони камікадзе скоро можуть зявитися на озброєнні ЗСУ / cкріншот

В Україні навесні можуть практично провести випробування баражуючих боєприпасів (дронів-камікадзе) і прийняти їх на озброєння армії держави.

Після цього можна буде приступити до оснащення такими боєприпасами підрозділів Збройних сил України, розповів у сюжеті "2+2" командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

"Навесні ми зможемо вже практично провести випробування цих боєприпасів і прийняття їх на озброєння… і практично приступити до оснащення наших підрозділів", – сказав він.

Відео дня

За його словами, є достатньо цікаві розробки баражуючих боєприпасів різних типів.

В Україні розроблено баражуючі боєприпаси "Грім", "Мисливець" та багатоцільовий People Drone, який може бути дроном-камікадзе. People Drone ще влітку обіцяли взяти на озброєння української армії.

Журналісти дізналися, що приватні українські підприємства виготовляють боєголовки різних типів для польських дронів-камікадзе.

Читайте такожВійськові випробували "Джавеліни" і "Байрактари" під Миколаєвом (фото)"…Грошей на виготовлення чи закупку баражуючих боєприпасів Україна не виділяла. У ЗСУ заявили, що кошти на новітнє озброєння, яке рятуватиме життя військових, таки будуть…", – йдеться у сюжеті.

Нагадаємо, у 2019 році Україна отримала турецькі бойові безпілотники Bayraktar, пізніше їх прийняли на озброєння армії нашої держави. У ЗСУ повідомляли, що дрони виконую різні завдання, зокрема, бойові.

Що треба знати про баражуючі боєприпаси – коротка довідка УНІАН

Баражуючий боєприпас (курсуючий боєприпас) – це тип безпілотників з вбудованою бойовою частиною, який може впродовж тривалого часу знаходитися біля цілі в режимі очікування, а потім оперативно її атакувати, пише "Вікіпедія".

Вас також можуть зацікавити новини: