У Києві почалася "війна лайків" проти десятків закладів за підтримку ЛГБТ

Гомофоби спробували обвалити рейтинги популярних столичних закладів за громадянську позицію.

Десятки київських закладів стали жертвами так званого "фестивалю кібербулінгу", оголошеного організацією Solaris - їм занизили оцінку в Google Maps за підтримку ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє "Новое время".

"Так і не дочекавшись, поки хтось це зробить, офіційно відкриваю фестиваль кібербулінгу ЛГБТ-френдлі. На жаль, ці товариші вирішили пограти в якусь "сегрегацію", відокремивши гомоекстремістів від звичайних людей", - йдеться в заяві Solaris.

Організатори надали список з 21 ЛГБТ-дружнього закладу Києва і закликали занижувати їм оцінки в додатку Google Maps.Список повторював аналогічний, який раніше цього року опублікувала ЛГТБ-організація KyivPride.

Читайте такожДепутат-неонацист з Хмельниччини попався на хейті ЛГБТ і звинуваченнях євреїв у ГолодоморіУ переліку можна знайти популярний простір "Кураж", галерею" Хлібзавод", турагентство "Поїхали з нами", а також чимало закладів, наприклад, Pure & Naive, Honey, Hum:hum, PR Bar, "Буланжері" та інші.

Крім "одиниць", підписники Solaris також залишили закладам багато зневажливих коментарів: "мракобісся", "бридко навіть проходити поруч", а деякі відкрито зізнавалися, що ставлять низьку оцінку за підтримку секс-меншин.

Деякі заклади на своїх сторінках у соцмережах вже відповіли хейтерам, запевнивши їх у тому, що нікого не виділяють і є відкритими для всіх людей "без сексизму, расизму, гомофобії та іншої дискримінації".

У KyivPride вже закликали підтримати постраждалі заклади і ставити їм високі оцінки в Google Maps, що і сталося - після "одиниць" в рейтингу закладів з'явилися і десятки "п'ятірок".

Як вже повідомляв УНІАН, у серпні в Одесі напали на волонтера фестивалю квір-культури "Одеса Прайд", на якому була райдужна бандана.