Під час прайду активісти озвучили три вимоги, заради яких й вийшли на ходу / фото kh.vgorode.ua

У Харкові завершився другий марш рівності ХарківПрайд.

За даними організаторів, у 2021 році захід зібрав 3 000 людей.

Хода стартувала опівдні в неділю, 12 вересня, від майдану Свободи. Учасники пройшли містом під музику у веселкових медичних масках, з веселковими прапорами та плакатами. Серед кричалок, зокрема, були "Безпека! Рівність! Харків Прайд!", "Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!" та "Нумо, Харків! Права замість парків!".

Відео дня

"Марш ХарківПрайд - це марш за права людини для всіх, незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Ця правозахисна хода створена задля свободи, рівності, безпеки", - заявляли організатори.

Під час прайду активісти озвучили три вимоги, заради яких й вийшли на ходу. А саме:

  • належне розслідування злочинів на ґрунті ненависті,
  • рівний доступ до державних інституцій,
  • інклюзивна освіта без булінгу.

Водночас, як повідомляє "depo Харків", біля пам'ятника Тарасу Шевченку на вулиці Сумській відбулася акція та перформанс на підтримку "традиційний сімейних цінностей". У ній взяли участь близько 50 представників громадських організацій "Традиції і порядок" та "Фрайкор". А на площі Свободи з'явилися плакати з написами "Ні гомодиктатурі" та "Не чіпайте історичний центр".

Фото kh.vgorode.ua
Фото kh.depo.ua

Раніше напередодні Маршу рівності в місті помітили незвичайне весілля - з двома нареченими та без нареченого. Це виявився перформанс ХарківПрайду. На акції дівчата вимагали надати українським громадянам рівний доступ до державних послуг, зокрема - до реєстрації шлюбів для всіх людей - незалежно від орієнтації й статі.

Що таке ХарківПрайд

ХарківПрайд або KharkivPride - це ЛГБТ-акція, що проводиться в місті Харків з 2019 року. Подію супроводжують лекції, публічні дискусії та власне Марш ХарківПрайд - мирна хода на захист рівних прав та можливостей для людей незалежно від їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Вас також можуть зацікавити новини: