РФ може піти на комбіноване вторгнення на українську територію, попередив експерт / ілюстративне фото REUTERS

Російська Федерація не піде на пряме вторгнення в Україну, а здійснить комбіноване.

РФ буде розхитувати внутрішньополітичну ситуацію в нашій країні, піде на загострення на Донбасі й розхитування обстановки із захопленого Криму, розповів експерт-міжнародник Руслан Осипенко в ефір каналу "Україна 24".

Експерт вважає, що, швидше за все, російська сторона може здійснити військовий удар з півдня.

Відео дня

"Росія розробила і втілює в життя концепцію мережево-центричних воєн (концепція ведення війни, яка вперше застосована на практиці Міністерством оборони США – Ред.), коли комбінується економічний удар, в політиці удар, і військова сила. Я думаю, що не буде прямого вторгнення, а буде комбіноване...", – заявив співрозмовник.

Читайте такожЗагроза наступу на Україну: російський соціолог пояснив, чому Путін здатен зважитися на "божевілля"Нагадаємо, Росія навесні 2014 року пішла на агресію проти України – захопила Крим і почала розхитувати ситуацію на частині Донбасу.

Російська влада підтримала бойовиків, які захопили частину Донбасу і створили так звані "ДНР" і "ЛНР". На схід української держави також увірвалися війська РФ.

Наприкінці жовтня поточного року американське видання The Washington Post повідомило, що Росія збільшила чисельність своїх військ біля українського кордону.

Потім керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав, що РФ стягнула до кордону держави понад 90 тисяч військових і готується до вторгнення на початку наступного року.

Пізніше глава Міноборони Олексій Резніков говорив, що не вірить у масштабне вторгнення РФ на українську територію.

Вас можуть зацікавити такі новини: