Українські хакери зламали базу даних найбільшого банку Росії(фото)

Вони заволоділи даними зокрема російського олігарха Михайла Фрідмана, що володіє банком.

Українські хакери проникли в базу даних одного з найбільших в Росії "Альфа-Банку" та "винесли" з неї чималу кількість інформації щодо клієнтів цієї установи. Як повідомляє український проект KibOrg, злам здійснила їхня команда у співпраці з хакерами NLB.

"Здобуто персональні дані понад 30 мільйонів клієнтів найбільшого приватного банку Росії. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефон клієнта, а також інші цікаві дані", – повідомляє проект.

На підтвердження того, що кібератака справді була успішною, проект опублікував банківські дані підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана, що є співзасновнником та співвласником банку, його сина — Олександра Ожельського, блогера-путініста Артемія Лебедєва, співака Тімура Юнусова (Тіматі) та співака Василя Вакуленко (Баста).

© kiborg.news
© kiborg.news
© kiborg.news
© kiborg.news
© kiborg.news

Також пранкер Євген Вольнов зателефонував самому Фрідману, аби дізнатися його думку щодо цього зламу. Однак реакція олігарха була дещо дивною.

"Нехай. Що поробиш", – заявив він без будь-якого обурення в голосі.

В коментарі російському виданню ТАСС прес-служба "Альфа-Банку" заявила, що жодного зламу не було.

"Це фейк, більше нічого додати", – запевнили там.

Альфа-Банк і Михайло Фрідман

Як писав УНІАН, через вторгнення Росії в Україну російський "Альфа-банк" перебуває під міжнародними санкціями Євросоюзу, США, Великобританії та інших країн. 

Українська філія "Альфа-Банку" взагалі була націоналізована в межах антиросійських санкцій та отримала нову назву.

Сам Фрідман також перебуває під західними санкціями. А в Україні держава заарештувала наявне в нього майно, зокрема його частку в українському "Альфа-Банку" та в компанії, що володіє брендом "Моршинська".

Вас також можуть зацікавити новини: