Любов народу до Залужного неминуче згасне: соціолог назвав головні причини

Високі рейтинги довіри до Залужного до певної мири пояснюються тим, що його досі ніхто серйозно не критикував, каже експерт.

Високі рейтинги довіри українців, які сьогодні має Валерій Залужний – не обов’язково означають, що на гіпотетичних виборах він зможе отримати багато голосів. Про це заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто в інтерв’ю "Главкому".

Він зауважив, що рейтинг довіри до людини не обов’язково перетікає у рейтинг електоральний. "Бо рейтинг довіри – це абсолютний показник, він пов'язаний з однією конкретною людиною. А рейтинг електоральний – відносний показник, він залежить від того, хто із цією людиною поруч у списку", – роз’яснює соціолог.

На думку Паніотто, рейтинг Залужного поступово почне знижуватися, особливо якщо він справді спробує взяти участь у якомусь виборчому процесі. 

"Те, що нині показують заміри, це найвища точка для Залужного. Його поки що ніхто суттєво не критикував, а коли почнеться кампанія, почнуться нагадування, що він дисертацію захищав у Ківалова тощо. Після початку кампанії рейтинг у нього знизиться – це закономірність", – вважає соціолог.

Відставка і нова посада Залужного

Як писав УНІАН, 8 лютого президент Зеленський своїм указом звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача армії. Цьому передували кілька тижнів чуток та інсайдів про те, що така відставка готується.

Пояснюючи причини звільнення популярного в народі генерала, Зеленський послався на провал літнього контрнаступу і поступову "стагнацію" ситуації на фронті зараз. За його словами, армії були потрібні зміни.

Місяць по тому президент повідомив, що погодив кандидатуру Залужного для призначення на посаду посла України у Великій Британії. Щоправда, сама Британія офіційної згоди ще не надала.

Вас також можуть зацікавити новини: