Семотюк прогнозує, що якщо РФ переможе, Україну залишать 20 мільйонів людей / Колаж УНІАН, фото УНІАН, Янош Немеш, скріншот

Близько 20 мільйонів українців емігрують із країни, якщо президент Росії Володимир Путін переможе у війні. Про це у колонці для Forbes пише журналіст, імміграційний адвокат Енді Семотюк.

Він нагадує, що цього тижня виповнюється друга річниця вторгнення Росії в Україну. З 24 лютого 2022 року понад шість мільйонів українців покинули свою країну, понад 270 тисяч з них легально переїхали до США.

"Більшість міжнародних експертів погоджуються, що навіть з імміграційної точки зору російське вторгнення було гуманітарним кошмаром. Але виходячи з того, що зараз відбувається у Вашингтоні, ця міграція була лише прелюдією до того, що має відбутися", - пише автор.

Відео дня

За його словами, це пов’язано з тим, що минулого тижня спікер Палати представників Майк Джонсон не поставив на голосування законопроект про допомогу Україні і оголосив канікули.

"Розвиток подій у Європі надто передбачуваний. Як тільки Путін завоює Україну, він нападе на країни Балтії — нібито для захисту тамтешніх російських меншин, а потім на Польщу. Дійсно, він сказав це. Світ буде втягнутий у війну. Подобається це чи ні, але навіть якщо Трамп знову стане президентом, американські солдати будуть покликані до бою на європейській землі. Можна передбачити, що втрати, фінансові, економічні та кров'ю і потом, будуть величезними", - вважає експерт.

На його думку, враховуючи, що шість мільйонів людей уже втекли з України, а вісім мільйонів були внутрішньо переміщеними особами з початку вторгнення, якщо Путін зараз переможе, понад 20 мільйонів українців втечуть на захід.

"Спираючись на оцінку вартості виїзду біженців з України до Європи в разі перемоги Росії, і припускаючи понад 20 мільйонів мігрантів, вартість може перевищити 1 трильйон доларів на рік. Навіть якщо виїде лише три-чотири мільйони, тягар буде дуже значним. ... Іншими словами, нова довгострокова холодна війна з Росією, у яку будуть втягнуті США, може коштувати близько 4 трильйонів доларів або більше протягом десяти років", - прогнозує Семотюк.

Війна в Україні - останні новини

ЗСУ скоро не зможуть збивати російські літаки. За даними Forbes, Повітряним силам ЗСУ відчайдушно не вистачає боєприпасів, включно з ракетами протиповітряної оборони Patriot. Саме вони дозволили за три дні збити одразу шість російських бомбардувальників.

Видання вважає малоймовірним, що ЗСУ зможуть знищувати російську авіацію зі швидкістю два літаки на день.

Вас також можуть зацікавити новини: