Політолог зазначив, що більша частина військової допомоги залишається в США / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін сприйме припинення американської військової допомоги як явну перемогу Росії. Він вважатиме, що це початок кінця для України.

"Він (Путін – УНІАН) сказав Такеру Карлсону в сумнозвісному інтерв'ю на початку цього місяця: "Якщо ви (США – УНІАН) дійсно хочете припинити військові дії, вам потрібно припинити постачання зброї. Все закінчиться протягом декількох тижнів". Він упевнений, що Росія переможе, якщо Сполучені Штати перестануть надавати їй військову допомогу. Затримка Конгресу з наданням військової допомоги вже призвела до того, що українські військові змушені все рідше використовувати артилерійські снаряди, і є ризик, що на Україні закінчаться ракети ППО, які захищають українське цивільне населення від російських ракетних атак", - зазначив професор політології Сіракузького університету і автора книги "Код путінізму" Брайан Д.Тейлор в інтерв'ю виданню Forbes.

При цьому він вказав, що неправда, що США роблять більше, ніж європейські союзники України.

Відео дня

"Країни ЄС надали більше допомоги, ніж Сполучені Штати, а 22 європейські країни (включаючи Польщу, Німеччину і Великобританію) надали більше допомоги в перерахунку на частку своєї економіки, ніж США", - заявив політолог.

За його словами, понад 48 мільярдів доларів з 60, призначених для України, фінансуватимуть Пентагон – призначені для закупівлі нової зброї для американських збройних сил, щоб поповнити військові запаси США або замовити зброю для України у американських компаній, що виробляють зброю.

"Обсяг американської допомоги Україні за останні два роки становить менше 0,16% ВВП США - чудова віддача від інвестицій у знищення Збройних сил одного з наших головних супротивників. Українці самі воюють і гинуть, знищуючи російські збройні сили зброєю, виробленою на американських і європейських заводах", - підсумував Тейлор.

Допомога США для України - головні новини

Відмова спікера Палати представників Майка Джонсона ставити на голосування законопроект про міжнародну підтримку, в тому числі для України обсягом на близько 60 млрд доларів, змушує конгресменів Шукати "план Б" для схвалення підтримки України.

При цьому президент України Володимир Зеленський розраховує, що всебічна підтримка України від США нікуди не зникне.

Крім того, аналітики ISW заявили, що несвоєчасне надання західної допомоги, зокрема, артилерійським боєприпасам і критично важливим системам ППО, не дозволили українським військам захистити Авдіївку від російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: