Повне перезавантаження: Зеленський назвав прізвища заступників Сирського та Баргилевича

Президент уточнив, що мова йде про бойових командирів цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні

Президент України Володимир Зеленський назвав заступників головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського та начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича. Прізвища були озвучені у вечірньому зверненні глави держави до українців.

Зеленський зазначив, що сьогодні весь день проводив наради з військовими, з військовим керівництвом та урядом. "Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії та які самі добре знають, що потрібно армії", - наголосив Зеленський.

Президент уточнив, що мова йде про бойових командирів цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні.

"Заступниками головкома Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський – його напрямок – це безпілотні системи і розвиток застосування дронів нашими воїнами – та полковник Андрій Лебеденко – його напрямок – це інновації, саме технологічний компонент армії та бойових систем", - повідомив Зеленський.

У цьому зв'язку, глава держави додав, що потрібна чітка практика роботи з новими технологіями. "Теорій більш ніж достатньо, все має працювати на практиці заради українських цілей і максимального збереження життів наших солдатів", - відзначив глава держави.

Разом з тим, Зеленський погодив кандидатури заступників начальника Генерального штабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича. Ними стали Володимир Горбатюк, Олексій Шевченко та Михайло Драпатий.

"Погодив кандидатури бригадного генерала Володимира Горбатюка – його напрямок – це оперативна робота, робота штабів, планування, управління: в кожному штабі мають на сто відсотків розуміти фронт, – бригадного генерала Олексія Шевченка – його напрямок – це логістика, максимальна якість логістики в нашій армії, – бригадного генерала Михайла Драпатого – він відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових", - зазначив Зеленський.

Як підкреслив президент, увесь реальний бойовий досвід бойових командирів, бойових бригад, підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій, має бути реалізований для успіху Сил оборони України.

Окремо Зеленський повідомив, що провів також детальну й широку нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів – усього того, що вже виробляється і що планується до виробництва. Йдеться про дрони, снаряди для дронів, артилерію та боєприпаси, українську техніку.

"Окремо – розвиток і забезпечення мобільних вогневих груп. Головком, командувачі, урядовці. Чіткі завдання щодо фінансування, прискорення контрактів. Усе те, що заплановане на рік, буде виконано", - відзначив глава держави.

Зміни у керівництві української армії

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив, що до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда.

Зокрема, новим Головнокомандувачем Збройних сил України було призначено генерал-полковника Олександра Сирського замість Валерія Залужного.

Зеленський вважає, що 2024-й рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі оборони.

Також президент звільнив з посади начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Шапталу. Замість нього цю посаду зайняв Анатолій Баргилевич.

Вас також можуть зацікавити новини: