Злочинці здійснюють фішингові розсилання, щоб заволодіти даними українців / фото ua.depositphotos.com

Російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації.

Крім того, як зазначається, зростає кількість інформаційно-психологічних операцій проти українського населення в соцмережах та месенджерах.

Відео дня

Зловмисники здійснюють фішингові розсилання з метою заволодіти обліковими даними українців.

Компанія Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) попереджає про злам акаунтів військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсиланнях облікових даних. У зламаних акаунтах російські хакери розміщують пропаганду та заклики до українців – здаватись.

У фішингових розсиланнях хакери часто спекулюють на патріотичних темах і виплатах від держави.

Держспецзв'язку закликає не відкривати листів від невідомих адресатів, не переходити за посиланнями з таких листів і не вводити на сторінках із посилань свої персональні дані. Також слід увімкнути двофакторну авторизацію в соцмережах і всіх сервісах, які підтримують таку функцію.

"Зловмисниками також можуть здійснюватись розсилання з метою шпигувати за людиною та її контактами. Зростає кількість фішингових розсилань під виглядом інформації про державну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, а також українців, які тимчасово виїхали за кордон. Зловмисники, які здійснюють такі розсилання, пильно слідкують за українськими новинами і швидко реагують на звістки про будь-яку допомогу. Не переходьте за посиланнями в таких повідомленнях, не залишайте номерів вашої картки, телефона тощо", - наголосили у відомстві.

Отримати фінансову допомогу від держави можна тільки в додатку "Дія". Дізнатись інформацію про виплати в інших країнах можна лише в офіційних установах цих країн, додали в Держспецзв’язку.

Нагадаємо, раніше в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України попереджали про посилення ворожих кібератак на Великдень. Зокрема, ворог може надсилати привітання зі святами через різноманітні месенджери або електронну пошту.

Вас також можуть зацікавити новини: