Ворожі хакери зазвичай використовують актуальні та чутливі для українців теми, які найбільше «чіпляють» / ілюстрація depositphotos.com

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України попереджають про посилення ворожих кібератак на Великдень.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Держспецзв’язку.

Так, на Великдень не всі зможуть відзначити свято у родинному колі, разом із рідними та друзями через війну, і багато хто отримуватиме вітання віртуально, через різноманітні месенджери або електронну пошту.

Відео дня

"Держспецзв’язку застерігає: ворог може використати це для спроб здійснення нових кібератак. Як ми вже неодноразово бачили раніше, ворожі хакери зазвичай використовують актуальні та чутливі для українців теми, які найбільше "чіпляють", - йдеться у повідомленні.

Як не стати жертвою кіберзловмисників, поради від фахівців:

  • не переходьте за будь-якими посиланнями, отриманими від незнайомців;

  • не відкривайте вкладених файлів, надісланих у листах із невідомих адрес;

  • з обережністю ставтесь і до повідомлень, надісланих від знайомих, адже близькі можуть не знати, що ненавмисно розповсюджують шкідливе посилання чи вкладення;

  • не розповсюджуйте сумнівну інформацію;

  • слідкуйте, щоб ваші акаунти в соцмережах були максимально захищені;

  • З осторогою ставтеся до розсилань з обіцянками грошових виплат або іншої "допомоги до свят". Перевіряйте таку інформацію на офіційних джерелах, зазначили у Держспецзв’язку.

Раніше УНІАН вже повідомляв про п'ять хакерських груп, які найчастіше атакували Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: