Остаточний кінець BlackBerry: легендарні смартфони йдуть на заслужений спочинок

Раніше про це ходили чутки, але офіційного підтвердження не було.

Надія на відродження BlackBerry згасла. Американська фірма Onward Mobility, яка володіла культовим брендом, закрилася.

Вона планувала випустити абсолютно новий Blackberry-смартфон з підтримкою 5G та QWERTY-клавіатурою, а його головною фішкою мала стати підвищена конфіденційність для корпоративних користувачів. Вихід очікувався у цьому році.

Onward Mobility опублікувала на своєму сайті заяву, в якій стверджується, що 5G BlackBerry "мертвий". Причина такого рішення не розголошується. Компанія купила ліцензію ще в серпні 2020 року, але за цей час так і не випустила жодного мобільника.

Як повідомляв УНІАН, у січні цього року BlackBerry відключила свої фірмові сервіси та повністю припинила підтримку класичних смартфонів, а на початку цього місяця продала всі свої технології "патентному тролю".

Щасливі дні для BlackBerry закінчилися разом з анонсом найпершого Айфона у 2007 році – за 10 років частка бренду впала з 20% до нуля. У 2016 році компанія зробила кілька спроб повернутися на ринок, наприклад випускати смартфони на Android, а не на фірмовій ОС. Проте повернути культовий статус їй так і не вдалося.

Раніше був складено топ найочікуваніших смартфонів цього року. З великим відривом очікувано лідирує iPhone 14. За ним слідують Samsung Galaxy S22 і новенький iPhone SE третього покоління.

Вас також можуть зацікавити новини: