Представлений найшвидший монітор у світі: кому й навіщо він потрібен (фото)

Насамперед такі монітори будуть цікаві професійним кіберспортсменам.

Технічна начинка ігрових аксесуарів та комплектуючих не знає меж. Виробники заліза докладають всі зусилля, аби їх продукція відповідала очікуванням навіть найвимогливіших геймерів, а також повною мірою передавала все, що розробники заклали в ігрову графіку.

Іноді інженери навіть випереджають час – наприклад, фахівці BOE. Китайська фірма днями розповіла про прорив у сфері моніторів для геймерів, пише Wccftech.

Їй вдалося створити 27-дюймову матрицю з роздільною здатністю 1920 x 1080 точок та частотою оновлення 500 Гц. Такі монітори в рази швидше за найпередовіші, представлені на ринку сьогодні, на зразок Asus, Alienware та Acer, які підтримують роботу "тільки" на частоті 360 Гц. Інші атрибути включають 8-бітну глибину кольору та час відгуку 1 мс.

Залишається лише питання, наскільки практичними будуть такі монітори. У геймерських цілях знадобиться комп'ютерне обладнання, здатне генерувати не менше 500 кадрів в секунду. Нині це рідкісне явище, яке, на додачу до всього, вимагає наявність найтоповішої відеокарти Nvidia або AMD, в той самий час оперуючи з простенькими іграми на кшталт кіберспортивних, із середньою графікою.

Але якщо користувачам таки вдасться скористатися перевагами монітора такого калібру, на виході вони отримають помітну перевагу в плані інпут лага, оскільки чим швидше оновлюється монітор, тим менше затримка між кадрами, і тим швидше поставляється інформація.

Нині панель знаходиться на стадії прототипу. Вартість нового пристрою поки не розголошується, так само як і доступність на ринку.

Читайте такожЗ'явилися перші тести відеокарти GeForce RTX 3050: на що здатна бюджетна новинка

Раніше УНІАН вже писав, що Xiaomi представила на ринку новий 70-дюймовий смарт-телевізор за ціною недорогого смартфона. Новинка отримала металевий корпус, а ширина рамок навколо дисплея становить 2 мм.

Вас також можуть зацікавити новини: