Рішення ухвалили за запитом норвезького регулятора / фото REUTERS

Європейська рада із захисту даних (EDPB) схвалила заборону на збір персональних даних користувачів платформ компанії Meta (Facebook і Instagram) з рекламною метою на території ЄС, йдеться у відповідній заяві ради.

Насправді було вирішено, що так званий поведінковий маркетинг Meta у Facebook та Instagram є незаконним, оскільки передбачає надмірне спостереження за користувачами.

Раніше заборону на збір персональних даних користувачів платформ Meta запровадила Норвегія. І після рішення EDPB вона пошириться на всі 30 держав-членів Європейського Союзу та Європейського економічного простору.

Відео дня

Як зазначила голова EDPB Ану Талус, рішення ухвалили за запитом норвезького регулятора. Відтепер заборона поведінкового маркетингу для Meta буде враховуватися Ірландською комісією із захисту даних, як ключовим регулятором ІТ-платформ у ЄС.

В Instagram і Facebook можна прибрати рекламу

Як писав УНІАН, нещодавно стало відомо, що Meta вирішила запустити платну підписку в Facebook і Instagram, яка приховає всі рекламні повідомлення. У користувачів з'явитися вибір.

Повідомлялося, що зазначена послуга буде доступна на всій території Євросоюзу та обійдеться в 9,99 євро на місяць для веб-версії й у 12,99 євро для пристроїв iOS і Android.

Вас також можуть зацікавити новини: