ASUS ROG 8 Pro - найпотужніший смартфон, який можна купити сьогодні / фото ASUS

Авторитетний бенчмарк AnTuTu опублікував свіжий рейтинг найпотужніших Android-смартфонів  – за квітень 2024 року. І в ньому немає жодної моделі на базі MediaTek: весь топ-10 окупували смартфони з процесором Qualcomm.

Прямо зараз найпотужніше "залізо" пропонує Asus ROG 8 Pro. Він працює на топовому чипсеті Snapdragon 8 Gen3 і в тестах AnTuTu набирає понад 2,12 млн балів. Він з легкістю запускає всі ігри на максимальних налаштуваннях графіки. Крім того, апарат обладнаний просунутою системою охолодження, яка допомагає девайсу не тротлити під час навантажень.

Усі інші моделі в топ-10 базуються на застарілому Snapdragon 8 Gen 2. Це пояснюється методикою підрахунку: AnTuTu враховуються середні, а не найвищі результати. Для кожного смартфона враховуються результати щонайменше 1000 тестів – моделі з меншою кількістю тестів до рейтингу не потрапляють.

Відео дня

Таким чином у десятку лідерів увійшли iQOO 12, Red Magic 9 Pro+, vivo X Fold 3 Pro, vivo X100 Pro, iQOO 12 Pro, iQOO Neo 9 Pro, Oppo Find X7 Ultra і vivo X100. Як видно, у топ-10 немає жодної моделі Xiaomi або Samsung.

Найпотужніші Android-смартфони у 2024 році / Джерело: AnTuTu

До речі, ROG Phone 8 Pro не тільки найпотужніший смартфон на сьогодні, а й найавтономніший. Тести показали, що апарат Asus здатний протягнути на одному заряді при активному використанні майже 19 годин, а швидка зарядка на 65 Вт заповнює батарею з 0 до 100% за 50 хвилин.

А у Google скоро вийде новий бюджетник Pixel 8a, який запропонує щось унікальне. Він отримуватиме оновлення сім років, тобто до 2031. Сьогодні таку довгу підтримку можна знайти тільки в парочці флагманських моделей.

Вас також можуть зацікавити новини: