Що робити, якщо не працює один бездротовий навушник: є рішення / фото depositphotos.com

Часом немає нічого більш дратівливого, ніж один несправний навушник. Хоч у бездротових гарнітур немає проводу, який може обірватися чи зламатися, проте існують баги та інші проблеми.

Якщо ви опинилися в подібній ситуації, то на цей випадок є універсальна пам'ятка для AirPods і гарнітур інших брендів. Нумо розбиратися.

Чому не працює один бездротовий навушник

Звучить очевидно, але насамперед потрібно переконатися, що аксесуар повністю заряджений. Інколи буває, що один навушник заряджений нормально, а другий зовсім сів і з якоїсь причини не отримав заряду, поки знаходився в кейсі. Таке трапляється або з вини користувача, або через контакти в кейсі, які вийшли з ладу.

Відео дня

В такому випадку просто покладіть навушники в кейс, а сам футляр підключіть до зарядки. Через 20-30 хвилин можна спробувати знову налаштувати сполучення зі смартфонів. Якщо нічого не змінилось, очистьте футляр за допомогою ватних паличок або інших підручних засобів. 

Другий момент

Всі якісні TWS-гарнітури підключаються до смартфона як один пристрій, в той час, як дешеві моделі можуть сприйматися вашим девайсом як два окремих пристрої. При цьому в кожній парі є один головний і один другорядний навушник, і синхронізація зазвичай починається з головного. 

Скріншот

Буває, що у багатьох навушників для правильної синхронізації потрібно затиснути палець на сенсорній поверхні або на фізичних кнопках, розташованої на зворотному боці гарнітури. Потім повинні заблимати світлодіоди, що буде свідчити про успішну синхронізацію навушників.

Ще трапляється, що допомагає банальне перепідключення аксесуара до телефону через налаштування.

Що ще можна зробити

Перш ніж переходити до радикальних заходів розв'язання проблеми, рекомендується оновити драйвери навушників. Якщо на AirPods вони встановлюються автоматично, то в деяких навушниках інших брендів є спеціальне фірмовий додаток, через який можна встановити апдейт.

Остання порада на випадок, якщо перестав працювати лівий або правий навушник – зайти в налаштування пристрою в телефоні і скинути їх.

А якщо нічого вище не допомогло, то скоріш за все, одному з ваших навушників прийшов кінець. Необхідно розуміти, що бездротові навушники мають обмежений термін служби. Рано чи пізно, маленькі акумулятори, якими вони оснащені, виснажаться. Крім того, будь-яке падіння може привести до роз'єднання контактів, і в такому випадку навушники перестануть функціонувати.

Раніше УНІАН ділився порадами, як правильно підібрати навушники, щоб не пошкодувати про покупку. При покупці навушників наявність якісного звуку, безумовно, є пріоритетом, але дизайн, що запам'ятовується і додаткові "фішки" теж не будуть зайвими.

Якщо ви шукаєте бездротові навушники з шумозаглушенням, ми також ділилися підбіркою найкращих моделей, які актуальні для покупки в 2023 році. У топі очікувано AirPods Max від Аpple, але у список також потрапили моделі Sony, Bose та інших популярних виробників.

Вас також можуть зацікавити новини: