На що звернути увагу при вибору навушників: корисні поради / ua.depositphotos.com

З усіх гаджетів, без яких складно уявити наше повсякденне життя, навушники знаходяться на вершині списку. 

На додаток до своїх безпосередніх аудіо-обов'язків, вони також стали модним аксесуаром. При покупці навушників наявність якісного звука, безумовно, є пріоритетом, але гарний дизайн і додаткові "фішки" також враховуються.

Для початку визначтеся з типом навушників

Традиційно виділяють три типи навушників: повнорозмірні, накладні, внутрішньоканальні чи вкладиші. Якщо одні повністю охоплюють вуха, то інші вставляються безпосередньо в слуховий канал або вкладаються в вушну раковину. 

Відео дня

Інше, не менш важливе питання – провідні або бездротові навушники. Перші гарантують більш якісний звук з мінімальними втратами, але обмежують вашу мобільність. Бездротові, з іншого боку, компактні та портативні, але, як правило, звук у них гірше, до того ж їх час від часу потрібно заряджати.

Вирішіть, навіщо вам навушники

Навушники, як і будь-який гаджет, купуються під певні завдання і цілі. Від сценаріїв використання залежить вибір виду навушників.

  • Для заняття спортом зазвичай використовуються бездротові гарнітури внутрішньоканального типу. У більшості випадків вони мають дужки з кріпленням на шиї або амбушури з гачками для оптимального закріплення всередині вушної раковини, як, наприклад, у Beats Fit Pro.
  • Для дому та навчання оптимальним варіантом будуть повнорозмірні гарнітури на кшталт JBL Tune 760NC, які повністю закривають вуха. Такий тип як найкраще підходить для тривалого і комфортабельного прослуховування музики.
  • Для прогулянок по місту найкраще підійдуть бездротові TWS-навушники. Це можуть бути як "вкладиші" на кшталт AirPods і Huawei FreeBuds 4, так і вакуумні гаджети – AirPods Pro 2 або Huawei FreeBuds Pro 2.
  • Окрім повсякденного використання, жанр музики також відіграє важливу роль у виборі навушників. Наприклад, якщо ви фанат EDM, то вам найкраще підійдуть басовиті навушники на кшталт Sony WF-XB700 або тих же Huawei Freebuds Pro.

Зверніть увагу на додаткові "фішки"

Визначившись з типом навушників і головним сценарієм їх використання, зверніть увагу на ряд інших особливостей, унікальних для тієї чи іншої моделі. Так, дві гарнітури з однаковими параметрами можуть звучати абсолютно по-різному.

Наприклад, чи є у них захист від вологи та пилу, скільки годин автономної роботи вони можуть запропонувати (для бездротових навушників), чи підтримують вони активний шумодав і т. д.

Якщо хочеться чогось оригінального

У Xiaomi, наприклад, є бездротові навушники, які передають звук не в вуха, а в череп. Цю ж техніку використовував німецький класичний композитор Людвіг Ван Бетховен для створення музики, коли він втратив слух.

В асортименті Logitech нещодавно з'явилися навушники з амбушурами, які "плавляться" у вухах, тим самим приймаючи ідеальну для свого власника форму.

Водоночас Adidas розповідав про навушники, які не треба заряджати. Все завдяки технології Powerfoyle, яка генерує енергію від штучного освітлення. Простіше кажучи, навушники не заряджаються тільки в повній темряві.

Раніше УНІАН розповідав, як зробити так, щоб комп'ютер перестав йти в сплячий режим. Найчастіше комп'ютери самі "засинають" після відсутності будь-яких дій протягом певного часу, що часом дратує.

Також рекомендували, Як правильно почистити динамік на телефоні. Так, при легкому забрудненні можна скористатися спеціальними додатками, які "пробивають" сторонні частинки назовні.

Вас також можуть зацікавити новини: