РФ готує велику кібератаку на союзників України / фото ua.depositphotos.com

Спецслужби Російської Федерації готують велику кібератаку на партнерів України через пов'язаних з ними хакерів. У Центрі з безпеки комунікацій Канади закликали до "підвищеного рівня пильності". 

"Нам відома інформація про активізацію зусиль пов'язаних з РФ хакерів, які намагаються скомпрометувати або перешкодити союзникам України, у відповідь на їх підтримку Уряду України", - цитує представника Центру Евана Короневського видання CBC.

Представник канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, підкреслив, що на сьогоднішній день збільшення випадків кібернападів на уряд Канади поки не виявили.

Відео дня

Російські кібератаки

Служба безпеки України (СБУ) попередила громадян про нову кібернебезпеку з боку російських хакерів. Вони намагалися спостерігати за українцями через Wi-Fi.

Раніше російська хакерська група, відома під назвою Cold River, атакувала три лабораторії ядерних досліджень у США. Журналісти не змогли встановити, чому саме ці лабораторії були обрані ціллю, а також чи були атаки успішними.

Водночас українські правоохоронці вважають деякі кібератаки РФ на критично важливу і цивільну інфраструктуру військовими злочинами.

Вас також можуть зацікавити новини: