Система сумісна з комп'ютерами віком 13 років і більше / фото Google

Компанія Google презентувала Chrome OS Flex – нову операційну систему, яка покликана подарувати друге життя комп'ютерам із застарілим залізом.

Вона доступна всім охочим на Windows-ПК та Макбуках, а її установка займає "лічені хвилини", пише Gizmochina.

Фактично, Chrome OS Flex – це модернізована версія базової Chrome OS. Вона заснована на тому ж вихідному коді, тому оновлення обох "операційок" буде відбуватися практично синхронно. Інакше кажучи, користувачі отримують доступ до всіх можливостей "хрому", фірмового голосового помічника і, само собою, магазину Google Play.

Відео дня

В першу чергу вона орієнтована на компанії і школи, які рідко закуповують нові ПК, але встановити її можуть й звичайні користувачі. Після установки старий пристрій почне включатися та працювати швидше, оскільки Chrome OS Flex не вимоглива до заліза. 

Мінімальні вимоги:

  • Процесор Intel або AMD (32 або 64 біти);
  • Накопичувач на 16 ГБ;
  • 4 ГБ оперативної пам'яті.

Як встановити Chrome OS Flex

Встановлюється вона звичним способом. На офіційному сайті проєкту необхідно завантажити образ операційної системи, а потім встановити його за допомогою USB-накопичувача;

Далі потрібно зайти в BIOS та в налаштуваннях дозволити завантаження комп'ютера з зовнішніх USB-накопичувачів. 

Раніше УНІАН ділився простими рішеннями, як прискорити повільний ноутбук чи ПК на Windows. Уповільнювати роботу вашого пристрою можуть програмні збої, сміття або інші проблеми, для вирішення яких необов'язково звертатися в майстерні.

Також ми розповідали, як повернути файли після видалення з "Кошика". Якщо поверх стертих даних нічого не записувалося, це справа декількох хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: