Tesla випустила власний аналог пристрою Apple, який виявився їм не під силу

Дизайн гаджета натхненний пікапом Cybertruck.

Tesla Ілона Маска іноді поповнює асортимент своєї продукції оригінальними гаджетами. Чергова новинка такого роду – бездротовий зарядний пристрій під назвою Tesla Wireless Charging Platform.

Його унікальна особливість в тому, що на одній поверхні можна підживлювати акумулятори відразу трьох пристроїв, наприклад, два смартфони і навушники. Всі вони будуть заряджатися на потужності до 15 Вт.

Пристрій має алюмінієвий корпус та оздоблення алькантарою, штучною замшею – дизайн натхненний электропікапом Cybertruck, зазначає Tesla. У комплекті йде адаптер живлення на 65 Вт і магнітна підставка, що дозволяє встановити станцію під нахилом.

Схожий аксесуар – Air Power – свого часу пообіцяла створити Apple і навіть анонсувала його випуск на одній з презентацій ще в 2017 році. Однак потім інженери компанії зіткнулися з непереборними, як їм здалося, труднощами, і пристрій, так і не дожив до релізу.

Ціна і коли чекати

Продажі Tesla Wireless Charging Platform стартують в лютому 2023 року. Ціна – $300 (~11 000 грн). Оформити попереднє замовлення можна на сайті компанії.

Нагадаємо, раніше Tesla додала Steam в свої електрокари – тепер це геймерські ПК на колесах. Можна під'єднати геймпад від Xbox або PlayStation і грати в Cyberpunk, Elden Ring і "тисячі інших ігор"

А в жовтні цього року Tesla продемонструвала робочий прототип робота-гуманоїда Optimus, який буде займатися нудними справами замість людей. Виглядає він поки чудернацько, але вже здатний ходити і брати в "руки" предмети.

Вас також можуть зацікавити новини: