На відео показали iMac 1999 року з сенсорним екраном / Скріншот

Чутки про розробку MacBook з сенсорним екраном ходять вже не перший рік. Очікується, що він дебютує на ринку не раніше 2025 року. Виявилося, що такий "мак" вже був майже 25 років тому.

Як пише MacRumors, йдеться про відому модель iMac G3, представлену в далекому 1999 році. Виявляється, що в той час існувала й продавалася спеціальна версія таких комп'ютерів – з сенсорним дисплеєм – для використання в якості кіоск-машин.

Спеціальний прилад iTouch, створений як надбудова для маку, використовував поверхневі акустичні хвилі замість накладення для точного визначення того, де користувачі торкаються екрана. Враховуючи простоту апаратної модифікації, це доволі вражаюче досягнення.

Ютубер з каналу MJD роздобув прототип такого iMac й показав його в ділі:

Цікаво, що чутки про сенсорний Mac вперше з'явилися ще в 2010 році – і продовжують заявлятися з року в рік. У 2021 році керівник відділу розробки апаратного забезпечення Apple Джон Тернус говорив, що Mac "повністю оптимізований для непрямого введення", і що "компанія не вважає, що є вагома причина міняти це".

З тої пори ми побачили безліч ноутбуків Windows з сенсорним інтерфейсом, але дотепер не було представлено жодного сенсорного Mac або MacBook. Свіжі витоки свідчать про те, що перші ноутбуки Apple із сенсорним екраном вийдуть у 2025 році як частина оновлення MacBook Pro.

А поки компанія тільки готуються до переходу на OLED-дисплеї в "макбуках". Спочатку на екрани OLED переведуть планшети, імовірно, станеться це навесні 2024 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: