У Зеленського розкритикували політику Twitter щодо війни

Подоляк каже, що соцмережа не вважає шкодливою поширення пропаганди масових вбивств.

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк розкритикував політику соціальної мережі Twitter щодо висвітлення інформації про війну в Україні.

Пост з критикою з'явився у його мікроблозі після того, як власник Twitter Ілон Маск відмовився видаляти антиукраїнський твіт заступника голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитра Медведєва. Маск сказав, що люди повинні самі вирішувати, що є пропагандою.

"Розблоковані акаунти влади, масштабування ru-твітів про "вбий Україну" на фоні відвертої песимізації українців - це взагалі не про свободу слова… Twitter не бачить шкоди у поширенні пропаганди, яка прямо заохочує знищення та масові вбивства. Може, ШІ (штучний інтелект - УНІАН) краще промодерує?" - написав Подоляк.

Позиція Маска по війні в Україні

Нагадаємо, що восени Ілон Маск опублікував "план" по завершенню війни в Україні, згідно якого українці мають відмовитися від окупованого росіянами Криму та забезпечити його водопостачання.

За його словами, на окупованих україньских територіях треба провести "вибори", а самій країні отримати "нейтральний" статус.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь опублікував твіт з опитуванням "Який Ілон Маск вам подобається більше?" з двома варіантами відповіді.

BBC повідомляв, що після того як Маск став власником Twitter, соціальна мережа майже перестала боротися з проплаченою російською пропагандою.

Крім того, деякі користувачі вважають, що алгоритм Twitter може спеціально знижувати рейтинг постів про війну Росії проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: