Куди поставити роутер в квартирі: знайдено ідеальне місце / фото ua.depositphotos.com

Якщо вас не влаштовує швидкість вашого інтернет-з'єднання, а провайдер на скарги лише розводить руками і стверджує, що проблема не з його боку, можливо, час підшукати для мережевої техніки нове місце.

Сучасні Wi-Fi мережі можуть бути досить примхливими в плані якості сигналу. Зокрема, в будинку існують певні місця, куди категорично не можна ставити маршрутизатор, щоб не зіпсувати інтернет з'єднання. УНІАН зібрав загальні рекомендації щодо встановлення Wi-Fi роутера, які допоможуть отримати найкращий сигнал.

Переставте свій Wi-Fi роутер, якщо він стоїть:

  • Поруч з холодильником, мікрохвильовою піччю, бездротовими камерами і Bluetooth-пристроями.
  • На сонці, поруч з опалювальними приладами або іншими джерелами тепла.
  • Біля акваріумів: по-перше, резервуар з рибами створює підвищену вологість, по-друге, вода перешкоджає проходженню радіохвиль, знижуючи їх силу і дальність поширення.
  • У підвалі або горищі; місцях, де сигнал може бути ослаблений через бетонні стіна чи стелю.

    Відео дня

Також не варто забувати і про розміщення антен на маршрутизаторі. Якщо на вашому маршрутизаторі їх більше ніж дві, не рекомендується направляти їх усі в одному напрямку. Це пов'язано з принципом роботи антен і поширенням сигналу.

Щоб отримати найкраще покриття і сигнал Wi-Fi, направте антени роутера в різні напрямки. Наприклад, можна спробувати направити одну антену горизонтально, а іншу вертикально. Це допоможе покращити охоплення сигналу та мінімізувати можливі слабкі зони у вашій мережі.

У пошуках ідеального місця для роутера

Wi-Fi роутер повинен знаходитися якомога вище від підлоги, тому що сигнал від роутера поширюється дугоподібно. Якщо пристрій знаходиться на підлозі, значна частина енергії сигналу буде банально йти в землю без належного охоплення приміщення. 

Розмістіть роутер в геометричному центрі квартири (або будинку), щоб сигнал рівномірно покривав всі приміщення. Оптимальною висотою є 1,5-2 метри. Але чим вище – тим краще.

Зазвичай оптимальною точкою розташування є коридор, оскільки сигнал легко поширюється до найближчих кімнат. Щоправда, є один момент – роутер доведеться закріпити на стіні, а на це може знадобитись певні хитрощі.

Ваш роутер стоїть не там: куди поставити техніку, щоб інтернет став швидшим

При цьому, варто розуміти, що кожен будинок і квартира мають унікальні особливості, і оптимальне місце для розміщення роутера може трохи відрізнятися. Рекомендується провести невеликі тести, перевірити якість сигналу в різних місцях і вибрати той, який забезпечує найкращу продуктивність Wi-Fi у вашому конкретному випадку.

Втім, часом навіть при правильній установці роутера, не завжди вдається налаштувати оптимальну швидкість інтернету. Можливо, в цьому випадку час купувати нову модель. УНІАН розповідав, як вибрати хороший роутер в 2023 році, на чому можна і не можна заощадити. 

Також ми ділилися порадами, як правильно вибрати смартфон в 2023 році, щоб не пошкодувати про покупку. Полегшуємо вам завдання, якщо очі розбігаються від вибору, але зробити його треба.

Вас також можуть зацікавити новини: