Як прискорити домашній Wi-Fi: 3 простих Ради / фото ua.depositphotos.com

Іноді немає нічого більш дратівливого, ніж Wi-Fi, що постійно пропадає й "відвалюється". При цьому, дуже часто, причиною поганої роботи роутера є людський фактор, зокрема, неправильне його розміщення в квартирі.

Перед тим, як переходити на більш дорожчий тариф у провайдера чи купувати новий, навороченіший WiFi-роутер, рекомендується виконати ряд кроків щодо поліпшення роботи вже наявної бездротової мережі. Цілком можливо, що ви залишитеся задоволені результатом і відкладіть апгрейд техніки до кращих часів.

Як прискорити домашній Wi-Fi – 3 прості поради

Розташування роутера

Перше, на що слід звернути увагу – це розташування роутера. Він повинен знаходитися в геометричному центрі квартири (або будинку) і за можливістю трохи ближче до стелі, ніж до підлоги; хорошим варіантом буде відкрита книжкова полиця – так сигнал буде краще поширюватися по приміщенню. 

Відео дня

Особливо важливо, щоб поруч з роутером не було сторонніх предметів, а підлога, стеля і стіни знаходилися в його прямої видимості, щоб сигнал міг вільно поширюватися.

Скріншот

Якщо немає можливості встановити роутер в оптимальному місці, то як мінімум потрібно переконатися, що поруч з ним немає побутової техніки або іншої електроніки, зокрема, холодильник, мікрохвильова піч, телевізор, ігрова приставка, аудіосистема і т. д.

Правильний діапазон

Друга порада – перевірити, до якого діапазону підключені ваші пристрої. Велика частина роутерів на сьогодні здатна працювати в діапазоні 2,4 ГГц і 5 ГГц. Другий традиційно менше "засмічений" іншими бездротовими мережами, і забезпечує більш високу пропускну здатність, тому рекомендується підключати смартфони, ПК і ноутбуки саме до діапазону 5 ГГц

Разом з тим всілякі датчики, розумні рампи та інші девайси, для яких не потрібна висока швидкість, краще залишати на діапазоні 2.4 ГГц.

Усунення мертвих зон

Мертві зони в мережі Wi-Fi – це місця в будинку, куди сигнал від маршрутизатора не доходить чи дуже слабкий, що призводить до проблем з підключенням до інтернету. Втім, якщо сигнал від роутера не дістає до дальньої кімнати в квартирі, це ще не означає, що пристрій треба замінити.

Зокрема, якщо є можливість, використайте свій старий маршрутизатор для розширення зони покриття вже наявної мережі. Для нього знайдеться безліч застосувань, і розширення покриття наявної мережі – це одне з них.

Альтернативний варіант – купити недорогий Wi-Fi-репітер, вартість яких починається від 350 грн. Цей спосіб вважається більш зручним і швидким розв'язання проблеми поганого прийому сигналу в далеких кімнатах.

фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як прочитати видалене повідомлення в Telegram. Серед усіх актуальних на сьогодні месенджерів тільки в телеграмі можна видалити повідомлення безповоротно, не залишивши жодного сліду.

Також розповідали, як правильно заряджати новий смартфон. Багато хто не підозрює, але секрет довгої і бездоганної роботи акумулятора криється в тому, як відбувається його перша зарядка при першому використанні смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: