Microsoft вбудувала ШІ в "Блокнот": він буде сам писати і переписувати тексти

А також зможе змінювати тон викладу.

Схоже, Microsoft має намір інтегрувати штучний інтелект у максимальну кількість своїх продуктів. Раніше ШІ вже з'явився в Paint і "Ножицях", а тепер прийшов час одного з найстаріших додатків компанії – "Блокнота".

У оновленій версії цього інструменту з'явився новий пункт Cowriter ("Співавтор"): ШІ можна попросити переписати, скоротити або, навпаки, зробити текст об'ємнішим, повідомляє Neowin.

Крім того, в "Блокноті" з'явився лічильник з доступними користувачеві балами, які, ймовірно, можна буде витрачати на виконання завдань.

Нагадаємо, днями Microsoft відмовилася від підтримки текстового редактора WordPad, який був невід'ємною частиною Windows протягом 30 років. Тепер для роботи з текстом в системі присутній лише "Блокнот" і Microsoft Word. 

Поки оновлений "Блокнот" доступний в попередній збірці Windows 11, але очікується, що з найближчим оновленням це нововведення з'явиться і в офіційній збірці. Імовірно, це відбудеться в лютому або березні 2024 року.

Окрім інтеграції ШІ, з одним з найближчих апдейтів в Windows 11 також з'явиться новий режим енергозбереження. А перевстановлення ОС суттєво полегшать.

Вас також можуть зацікавити новини: