Windows 7 "бодрячком": названо найпопулярнішу версію Windows серед українців

Windows 11 ніяк не може домогтися загальної народної любові, навіть попри те, що "десятка" більше не буде отримувати нових функцій.

Аналітичне агентство StatCounter оприлюднило дані про частку різних версій Windows. Там сказано, що станом на жовтень 2023 та рівно за два роки з запуску Windows 11 встановлена тільки на 23,61% комп'ютерах.

На сьогодні Windows 11 є другою за популярністю операційною системою від Microsoft. Найбільш поширена Windows 10 – її використовують на більш ніж 71% комп'ютерів.  

Що стосується України, то тут ситуація для Windows 11 ще плачевніше. Вона встановлена тільки на 12,04% комп'ютерах, в той час, як на "старенький" Windows 7 припадає частка в 10,84%.  

Як видно, українці не поспішають переходити на Windows 11, навіть попри те, що Microsoft нещодавно оголосила про припинення випуску великих оновлень для "десятки". Втім, повністю підтримка системи закінчиться тільки в 2025 році.

Також, як вже відомо, з 1 січня 2024 року Steam офіційно припинить підтримку Windows 7 і 8. Таким чином сервіс Valve зможе нормально запускатися тільки на Windows 10 і вище.

А тим часом вже наступного року відбудеться вихід Windows 12. Відомо, що окрім звичайної версії, буде випущена й Lite-версія, призначена для пристроїв зі слабким "залізом". Тому можна очікувати, що наступна версія Windows запуститься у всіх.

Також є дані, що акцент в Windows 12 буде зроблений на штучному інтелекті, а в плані дизайну вона буде більше схожа на MacOS. Також Microsoft оптимізує систему для ARM-процесорів.

Вас також можуть зацікавити новини: