Як часто потрібно перезавантажувати смартфон, і яка в цьому користь / фото ua..depositphotos.com

Рано чи пізно кожен користувач смартфона стикається з тим, що його пристрій починає працювати не зовсім коректно – гальмувати, зависати або поводитися дивно. Трапитися це може навіть з "найнавороченішими" флагманами, тому не варто в цій ситуації відразу ж звинувачувати гаджет.

У більшості випадків, перезавантаження – перше, що рекомендується зробити при виявленні будь-яких проблем з пристроєм. Але, як показує практика, перезавантаження також корисне як профілактичний захід, особливо якщо у вас старий або слабкий смартфон. У такому разі відповідаємо, як часто потрібно перезавантажувати свій пристрій.

Що відбувається при перезавантаженні телефону

Коли ви перезавантажуєте пристрій, він змушує все, що працює у фоновому режимі, запускатися заново. Цей процес також виконує ряд інших важливих речей. Серед них: 

Відео дня
  • очищення оперативної пам'яті від "сміття"; скидання тимчасових файлів і кеша;
  • виправлення роботи додатків без негативних наслідків для системи;
  • перезавантаження бездротових радіомодулів.

  • встановлення нових оновлень, якщо вони доступні.

Загалом, якщо у вас виникають проблеми з роботою смартфона, наприклад, він почав гальмувати або несподівано вимикатися, то замість того, щоб "ритися" в налаштуваннях, можна витратити 20-30 секунд на перезавантаження смартфона. Тим паче вам нічого для цього не потрібно. Досить просто вимкнути його, включати й піти займатися своїми справами.

Як часто потрібно перезавантажувати смартфон

Частота перезавантаження залежить від багатьох факторів, таких як модель і виробник пристрою, активність використання та індивідуальні проблеми, з якими зіткнувся користувач. Однак, в цілому, в якості профілактики рекомендується перезавантажувати смартфон хоча б один раз в тиждень.

На питання, що краще – перезавантаження або виключення смартфона – як такої різниці немає, оскільки обидві дії досить схожі за своїм алгоритмом дії. 

Загалом, якщо у вас немає проблем зі смартфоном і ви просто хочете заощадити заряд акумулятора, краще вимкнути його на пару годин, хоча б зрідка. Якщо ж ви стикнулися з проблемами в роботі смартфона, перезавантаження може допомогти виправити цей момент.

Раніше УНІАН розповідав, що потрібно відключити, щоб ваш смартфон не глючив і спритно відкривав всі додатки. Ці лайфхаки насамперед орієнтовані на власників слабких або застарілих гаджетів. 

Також розповідали, як відкалібрувати акумулятор на смартфоні. Калібрування батареї – це процедура, яка дозволяє поліпшити точність відображення рівня заряду батареї та продовжити її термін служби.

Вас також можуть зацікавити новини: