Якщо смартфон почав швидко розряджатися, зробіть калібрування батареї / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви все частіше помічаєте, що ваш телефон почав довго заряджатися і швидко розряджатися, а заряду не вистачає навіть на добу, то дуже схоже на те, що вам потрібно зробити калібрування батарею. Особливо, якщо ви ніколи до цього її не робили.

Калібрування батареї –  це процедура, яка дозволяє поліпшити точність відображення рівня заряду батареї та збільшити термін її служби.

Щоразу, коли ви заряджаєте та користуєтесь телефоном, інформація про рівень заряду акумулятора записується в нього. Однак з часом цей процес може призвести до деяких невідповідностей між фактичним рівнем заряду акумулятора та тим, що відображається на екрані телефону.

Відео дня

Як відкалібрувати акумулятор на смартфоні

  1. Повністю розрядіть свій телефон і дочекайтеся, поки він сам вимкнеться.
  2. Зарядіть смартфон до 100% і залиште його на зарядці протягом восьми годин, весь цей час не користуючись пристроєм.
  3. Вимкніть телефон і залиште його на зарядці ще на одну годину.
  4. Від'єднайте його від кабелю та знову під'єднайте до мережі на кілька хвилин.
  5. І наостанок, вимкніть телефон і знову залиште його на зарядці на одну годину.

Після всіх описаних дій батарея буде відкалібрована, телефоном можна користуватися як зазвичай. Вважається, що таким чином можна встановити точний рівень заряду батареї та поліпшити її продуктивність. Однак цю процедуру не можна проводити занадто часто (досить 2-3 рази на рік), інакше це призведе до серйозного зносу акумулятора.

Загалом, хоча калібрування акумулятора не є обов'язковою процедурою, воно може допомогти оптимізувати роботу акумулятора та збільшити його термін служби. Якщо у вас є проблеми зі швидким розрядом акумулятора, то калібрування може бути корисним, але також може знадобитися дослідити інші причини цієї проблеми. 

Раніше УНІАН розповідав про важливе правило, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникаючи повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки й від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

Також пояснювали, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч. Вимикаючи інтернет на ніч, акумулятор телефону буде розряджатися набагато повільніше, а ваш сон не потривожать оповіщення або повідомлення.

Вас також можуть зацікавити новини: