Як поліпшити швидкість Wi-Fi в будинку: спробуйте цей трюк / фото ua.depositphotos.com

Іноді немає нічого більш дратівливого, ніж Wi-Fi, що постійно пропадає й "відвалюється". При цьому дуже часто причиною поганої роботи роутера є саме людський фактор, зокрема, неправильне його розміщення.

Однак бувають випадки, коли роутер, так би мовити, "втомлюється". В такій ситуації фахівці рекомендують виконати правило "10 секунд" – це простий, але ефективний спосіб поліпшення продуктивності Wi-Fi в домашній мережі.

Як перезавантажити роутер правильно: спробуйте цей трюк

У більшості випадків при виникненні будь-яких проблем з Wi-Fi, користувачі намагаються по-швидкому відновити роботу інтернет-з'єднання шляхом "відключення-включення" роутера.

Відео дня

Суть "правила 10 секунд", як ви, можливо, вже здогадалися з назви, полягає в тому, що потрібно почекати десять секунд, перш ніж знову включати роутер. Це дозволяє усунути тимчасові помилки та покращити продуктивність вашої мережі.

Якщо виконання "правила 10 секунд" не покращує продуктивність вашої домашньої Wi-Fi мережі, то можете спробувати наступні дії:

  • Перевірте налаштування маршрутизатора Wi-Fi. Переконайтеся, що у вас не встановлено обмеження швидкості або блокування на конкретних пристроях або програмах. Також переконайтеся у наявності останньої прошивки маршрутизатора.
  • Перемістіть маршрутизатор у центральнішу частину будинку. Якщо маршрутизатор знаходиться у віддаленому кутку будинку або підвалі, це може призвести до погіршення сигналу Wi-Fi. Спробуйте перемістити маршрутизатор у більш центральну частину будинку, щоб сигнал був рівномірно розподілений.
  • Переконайтеся, що ваш маршрутизатор знаходиться на достатній відстані від інших електронних пристроїв. Електронні пристрої, такі як мікрохвильові печі або телефони, можуть створювати електромагнітні перешкоди, які можуть призвести до погіршення сигналу Wi-Fi.
  • Перевірте налаштування безпеки Wi-Fi. Переконайтеся, що ви використовуєте захищений пароль та захист WPA2 для своєї мережі Wi-Fi, щоб запобігти несанкціонованому доступу до вашої мережі.

ua.depositphotos.com

Втім, іноді навіть попри правильну установку обладнання і виконання всіляких лайфхаків, поганий сигнал Wi-Fi нікуди не дівається – можливо, в такому випадку пора задуматися про покупку нового роутера. УНІАН розповідав, як вибрати хороший роутер в 2023 році, і на чому можна і не можна заощадити. 

Також пояснювали, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч, і що може статися інакше.

Вас також можуть зацікавити новини: