Як швидкість завантаження будь-яких файлів з інтернету / фото ua.depositphotos.com

Багато користувачів Chrome та інших популярних браузерів безумовно не раз помічали, наскільки скачування файлів з Інтернету може бути довгим процесом. Особливо коли йдеться про гігабайти даних.

Часу завантажувати файли годинами, як правило, немає, оскільки завжди є більш нагальні завдання, які потрібно виконати. На щастя, швидкість завантаження можна легко збільшити кількома способами. 

Як збільшити швидкість завантаження в Chrome, Edge та Opera

Зробити скачування файлів більш швидким можна завдяки функції Parallel downloading, яка знаходиться в прихованих налаштуваннях майже всіх популярних браузерів. Ця функція дозволяє завантажувати файли не одним потоком, а розділяючи їх на кілька потоків. 

Відео дня

Щоб запустити роботу функції, потрібно ввести в адресний рядок комбінацію:

  • chrome://flags/#enable-parallel-downloading.

Потім потрібно перемикнути настройку в стан Enabled і перезапустити браузер. 

Скріншот

Як змусити Firefox швидше завантажувати файли

У випадку з Firefox простими змінами в налаштуваннях не обійтися. Потрібно завантажити додаткові розширення. 

Найбільш надійним і ефективним є Multithreaded Download Manager. Після установки досить лише натиснути на значок в панелі інструментів, клацнути на плюсик і додати URL, яких хочете завантажити.

Додаткові утиліти

Якщо з тих чи інших причин перераховані вище способи не справляються з проблемою або є занадто незручними для використання, завжди можна звернутися до спеціальних програм, які зроблять скачування файлів більш швидким і ефективним. Переважно, вони орієнтовані для закачування великих обсягів даних. 

Одним з найбільш популярних безкоштовних менеджерів для закачування вважається uGet. Ця програма вміє як перехоплювати посилання з браузерів, так і завантажувати файли на вимогу. При цьому не потрібно довго возитися з налаштуванням потоків, тут це робиться в параметрах завантаження. 

uGet / скріншот

Для користувачів macOS доступна своя безкоштовна альтернатива у вигляді Progressive Downloader. Кількість потоків також можна ввести в налаштуваннях, в пункті "завдання". Тепер великі за обсягом файли повинні стягуватися куди швидше.

Нагадаємо, нещодавно в браузері Chrome з'явився енергоощадний режим. Він дозволяє продовжити час роботи ноутбука без підзарядки.

Нагадаємо, УНІАН в одній з попередніх заміток розповідав про "фішки" браузера Edge, які роблять його краще Google Chrome. Серед них – зручні вертикальні вкладки, режим ефективності та вбудований захист від витоку паролів.

Вас також можуть зацікавити новини: