Це може врятувати вам життя: проста функція є в кожному смартфоні

Багато хто не використовує цю функцію, але вона у випадку НС може врятувати життя. Медкарта дозволяє залишити дані про себе, які можуть виявитися важливими в критичній ситуації.

На жаль, в сучасних реаліях не рідкість ситуації, коли потрібно терміново надати медичні дані лікарям, але ви самі не здатні це зробити. Сьогодні всі найважливіші дані про здоров'я можна внести в пам'ять телефону і відкрити до них доступ, навіть коли екран заблоковано – якраз для екстрених випадків.

Багато хто не використовує цю функцію, але вона у випадку надзвичайних ситуацій може врятувати життя. Вона дозволяє отримати доступ до основних даних його власника, дізнатися групу крові, препарати, що приймаються, чи алергени. А ще в картку можна додати основні контакти для швидкого виклику.

Як заповнити медичну карту на iPhone:

На смартфонах Apple функція додавання даних медкарти на екран блокування смартфона вбудована в офіційний додаток "Здоров'я". Якщо програми "Здоров'я" на смартфоні немає, перейдіть в Параметри → Сигнал SOS → Медкарта.

Натисніть "Створити Медичний ID" і внесіть всі необхідні дані. Обов'язково вкажіть групу крові, алергічні реакції ліки, які ви наразі приймаєте. Там же додайте декілька контактів родичів, з якими можна буде зв'язатися у випадку НС.

Важливо: не забудьте активувати тумблер "Показувати під замком", щоб доступ до медкартки був можливий, навіть якщо телефон заблокований.

Готово, тепер навіть на заблокованому екрані можна буде переглянути медичні дані, торкнувшись SOS і потім "Медкарта"

Як на Android заповнити медичну карту

На Android алгоритм дій аналогічний, але може трохи відрізнятися в залежності від вашої оболонки ОС і моделі смартфона. У налаштуваннях знайдіть "Безпека та екстрені ситуації" → "Медична інформація". Внесіть необхідні дані.

Потім в розділі "Екстрені виклики" вкажіть номер телефону батьків, друзів, родичів або знайомих. Ці дані будуть доступні на заблокованому екрані смартфона за замовчуванням.

Раніше УНІАН пояснював, чому не варто заряджати смартфон до 100% і який відсоток заряду вважається оптимальним.

Також розповідали, яка зарядка смартфона швидше - від USB-порту або від розетки. На перший погляд здається, що різниці немає ніякої, але це не так. 

Вас також можуть зацікавити новини: