Як очистити пам'ять смартфона: з цим лайфхаком не доведеться нічого видаляти / ua.depositphotos.com

"Недостатньо місця", додатки, що гальмують – з цими проблемами рано чи пізно стикається кожен з нас. Тому потрібно розуміти, чим зайнята пам'ять телефону, і за якими програмами потрібно дивитися в три ока.

Звучить очевидно, але найбільш швидкий і ефективний звільнити пам'ять на телефоні – видалити непотрібні файли. Це можуть бути фотографії та відео, непотрібні або рідко використовувані додатки, ігри і т. д. Однак що робити, якщо видаляти нічого або не хочеться? Є просте рішення.

Найшвидший спосіб звільнити місце на телефоні

Якщо ви активно "сидите" в Telegram, WhatsApp та інших месенджерах, ви, мабуть, помічали, що листуючись з друзями або гортаючи новинну стрічку, смартфон здійснює автоматичне збереження зображень і відео. Зроблено це для зручності, щоб не завантажувати ці дані повторно кожен раз, як ви відкриєте чат.

Відео дня

Втім, як наслідок цього, в пам'яті смартфона накопичується величезна кількість зайвої інформації, яка може розростатися десятками гігабайтів. 

Для наочного прикладу: зайдіть на телефоні в налаштування, вивчіть розклад по сховищу – найімовірніше, Telegram чи ваш основний месенджер для листування займає декілька гігабайтів. 

Як звільнити місце на телефоні, нічого при цьому не видаляючи: лайфхак для всіх

Процедура позбавлення від "мотлоху" в месенджерах називається "Очищення кеша". У Telegram його можна знайти в "Налаштування" → "Дані та сховище" → "Використання сховища" → "Очистити кеш Telegram".

Подібна чистка щомісяця гарантує повернення декількох Гбайт пам'яті. А найголовніше, що ви не втрачаєте доступу до файлів. Якщо потрібно, то вони прогрузятся повторно. Головне – не видаляти самі переписки і повідомлення.

Як звільнити місце на телефоні, нічого при цьому не видаляючи: лайфхак для всіх

Друга група додатків, що займає багато місця – програми для перегляду відео. До таких насамперед можна віднести YouTube і TikTok. За аналогією з месенджерами вони автоматично завантажують контент на ваш пристрій, щоб ви могли гортати стрічку без ривків. 

  • Як очистити TikTok: запускаємо додаток → вкладка "Профіль" → "Налаштування та конфіденційність" → "Звільнення місця" → "Очистити кеш".
  • Як очистити YouTube: відкриваємо налаштування смартфона → розділ "Додатки" → вибираємо YouTube → "Пам'ять" → "Очистити".

І наостанок, багато місця на телефоні вимагають додатки для прослуховування музики від різних стрімінгових сервісів. Відбувається це через те, що користувачі завантажують пісні чи цілі альбоми на смартфон для відтворення їх в офлайні. 

У випадку з Apple Music, щоб видалити завантажені пісні, виберіть в переліку додатків розділ "Музика" і натисніть "Редагувати". Таким чином можна видалити як всі пісні, так і пісні окремих виконавців.

Як звільнити місце на телефоні, нічого при цьому не видаляючи: лайфхак для всіх

Якщо рекомендації вище не допомогли, то доведеться все ж видалити деякі медіафайли. Або задуматися про покупку нового смартфона. Раніше УНІАН зібрав п'ять ознак присмертного телефону – якщо такі є у вашого гаджета, то ремонт йому навряд чи допоможе, і має сенс придбати новий пристрій.

А якщо ви в пошуках збалансованого бюджетника, УНІАН ділився рейтингом найкращих смартфонів бюджетом до $300 і $150. В обох рейтингах перше місце зайняли моделі лінійки Redmi Note 12.

Вас також можуть зацікавити новини: