Якщо потрібно швидко зарядити телефон, то USB-порти не підійдуть / фото ua.depositphotos.com

Багато хто з користувачів віддають перевагу заряджати свої смартфони від USB-портів на ноутбуці чи комп'ютері. Іноді це звичка, а іноді – це банально простіше, оскільки розетка може перебувати в незручному місці. Також буває, що це взагалі єдиний варіант, наприклад, в поїздках чи коли всі розетки вже зайняті.

А чи замислювалися ви, чи впливає це на швидкість зарядки вашого девайса? На перший погляд здається, що різниці немає ніякої, але це не так. Пояснюємо, що до чого.

Як швидко зарядити телефон – від USB чи від розетки

Зарядка смартфона від розетки в будь-яких сценаріях буде швидше, ніж від USB-порту на комп'ютері або ноутбуці. Це насамперед пов'язано з різницею в потужності, яку надають різні джерела живлення.

Відео дня

Наприклад, порти USB 2.0 видають силу струму всього лише 0,5 ампера – тоді як в оригінальних адаптерах в недорогих смартфонах цей показник зазвичай становить 2А і вище. Тобто, у випадку з USB, йдеться як мінімум про дворазове зменшення швидкості зарядки. 

Таким чином для швидкої зарядки смартфона однозначно рекомендується використовувати зарядний пристрій і розетку, особливо, якщо йти з дому потрібно прямо зараз і банально немає декількох годин для зарядки смартфона.

Зарядка гаджетів від порту USB може бути занадто повільною, але в ній теж є свої плюси / фото ua.depositphotos.com

До речі, деякі виробники, зокрема MSI, оснащують свої ноутбуки спеціальними портами, призначеними для зарядки. В такому випадку, сила струму, яку здатний передати їх USB-порт, може бути значно вище. Зазвичай, про такі особливості написано в інструкції.

Ба більше, такі спеціальні порти для зарядки зазвичай працюють навіть при вимкненому ноутбуці, що актуально при вимкненні електрики в будинку. 

Аби смартфон швидше підзарядився, не забудьте також активувати "Режим в літаку". В середньому, з увімкненим авіарежимом пристрій заряджається в 1.5-2 рази швидше, ніж у звичайному режимі.

Водночас УНІАН розповідав про не найкориснішу функцію в смартфонах iPhone, з якою батарея "тане на очах". Вона не тільки серйозно навантажує акумулятор, але й збільшує витрату мобільного трафіку.

Вас також можуть зацікавити новини: