Як відключити рекламу в додатках і іграх: це займе пару хвилин / фото ua.depositphotos.com

Попри те, що реклама на телефоні є свого роду компромісом, з яким доводиться миритися, завантажуючи безкоштовний додаток або гри, все ж є кілька простих способів захистити себе від перегляду настирливих рекламних інтеграцій.

Описані нижче інструкції підходять для смартфонів на базі Android, але деякі з них можуть бути застосовні і на iOS. Розбираємося – як назавжди позбутися від реклами або знизити кількість настирливих банерів до мінімуму.

Найпростіший спосіб позбутися від реклами на смартфоні

Найпростіший спосіб – вимкнути Wi-Fi. Вся річ у тому, що за замовчуванням будь-який рекламний блок вимагає попереднього завантаження з інтернету, тому очевидно, що в його відсутності він просто не буде відображатися

Відео дня

Попри те, що даний метод не вимагає від користувачів будь-яких додаткових знань та складних налаштувань, у нього є один істотний недолік. На час гри ви залишитеся без повідомлень з месенджерів, новин і сповіщень

Альтернативний спосіб

Позбутися від реклами в додатках в іграх в деяких випадках може допомогти зміна регіону в налаштуваннях телефону. Просто виробники смартфонів змушені налаштувати заводські параметри відповідно до вимог політики використання гаджетів в різних країнах.

Наприклад, у Великобританії дуже строго ставляться до реклами в додатках. У них навіть є спеціальне відомство, яке займається контролем ринку реклами. Тому в іграх для жителів Альбіону кількість рекламних інтеграцій зведено до мінімуму.

Щоб насолодитися таким досвідом, потрібно змінити регіон перебування на смартфоні на "Великобританію". Як результат, потік реклами знизиться або взагалі вичерпається.

Як відключити рекламу на будь-якому смартфоні: простий 'трюк', доступний кожному

Як відключити рекламу в іграх на Android

Якщо у вас смартфон на Android, ви можете налаштувати особистий DNS-сервер, через який буде проходити вся інформація, що надходить на телефон. Один з таких серверів – AdGuard DNS, який фільтрує небажаний трафік, вирізаючи рекламу в момент обробки запиту всякий раз, коли IP адреса містить рекламні блоки.

Для того, щоб перемикнути ваш пристрій на використання AdGuard DNS, зайдіть в налаштування, виберіть опцію персонального DNS-сервера і вбийте в рядок хост dns.adguard.com.

Як відключити рекламу на будь-якому смартфоні: простий 'трюк', доступний кожному

Тепер зайдіть в будь-який додаток, де ігровий процес до цього постійно переривався для показу реклами. Найімовірніше, її там більше немає. Зверніть увагу, що через відмінності в оболонках Андроїд-смартфонів розташування пункту меню з DNS може відрізнятися.

Якщо не хочеться лазити в налаштуваннях, завжди можна купити платну версію програми – в цьому випадку ніяких рекламних блоків не буде. У більшості випадків втрата $3-5 невідчутна, проте реклама реально перестає дратувати.

Раніше УНІАН ділилися рекомендаціями, чому не варто заряджати смартфон до 100%, і який відсоток заряду вважається оптимальним. 

Вас також можуть зацікавити новини: