Як завантажити фото і відео з Instagram / Фото REUTERS

Дилема "як скачати фото й відео з Instagram", знайшла новий окрас від початку повномасштабної війни. Якщо раніше на порядку денному були милі тваринки або природа, то зараз в соцмережі нівелює контент військових злочинів РФ.

У цій замітці розглянемо кілька непопулярних, але робочих способів: один передбачає використання тільки інструментів браузера, інший – вивантаження майже будь-якого контенту з інсти через спеціальну програму.

Спосіб складний: через вихідний код

Розглянемо процес на прикладі Microsoft Edge. Втім, він згодиться й для будь-якого браузера на базі Chromium (Chrome, Brave Browser і т.п.). У Firefox і Opera пункти меню можуть трохи відрізнятися, але принцип аналогічний.

Відео дня

Отже, інструкція по завантаженню фото з Instagram:

  • Натиснути на необхідне зображення правою кнопкою миші, після чого з'явиться пункт меню "Переглянути код". Клікаємо по ньому.
Скріншот
  • Вас зустріне страхітливе, на перший погляд, міні-вікно, розділене на 2 частини. В основній верхній частині ви помітите підсвічений світло-синім рядок коду.
  • Виділите рядок над тією, що виділена спочатку, після чого клацніть на символ невеликого трикутника ( ▶) на її початку. Якщо ви все зробили правильно, відкриється вкладений фрагмент коду.

Скріншот
  • Натисніть правою кнопкою миші по останньому посиланню (вони виділені підкресленням) і клацніть по підпункту в самому вгорі "Open in new tab".

Скріншот
  • Необхідний вам знімок відкриється в новій вкладці браузера. Звідти він зберігається як звичайне зображення, але вже у вихідній якості.

Скріншот

До речі, якщо потрібно вивантажити не фото, а відео, інструкція аналогічна. Але в пункті № 3 необхідно виділити і розкрити рядок зверху через одну від вже активної, після чого декілька раз розкрити вкладені фрагменти, поки не відкриється тег <video> з посиланням на завантаження.

Спосіб простий: додаток 4K Stogram

Всю цю тяганину усуває програма 4K Stogram. Вона завантажить для вас відразу всі фото, відео та інший контент профілю.

Інструкція проста:

  • Введіть @нікнейм користувача в пошуковому рядку у верхній частині програми і клікніть "Підписатися". 
  • Все. Вміст сторінки або обраного контенту почне звантажуватися в зазначену теку на вашому комп'ютері.

Скріншот

У безкоштовної версії є обмеження: наприклад, підписок може бути не більше двох, а число завантажуваних постів на добу – 200 одиниць. Але звичайному користувачеві цього має вистачити сповна.

Раніше УНІАН розповідав про зручний спосіб перенесення даних c iPhone на Android-смартфон. Все, що для цього потрібно – підключити пристрої один до одного по Wi-Fi. 

Вас також можуть зацікавити новини: