Як збільшити час роботи смартфона, відключивши всього одну настройку / фото REUTERS

Збільшити автономність смартфона можна різними способами – від банального переходу смартфона в режим економії енергії до вимкнення Wi-Fi і зниження частоти оновлення дисплея. Але майже завжди це компроміс, з яким доводиться миритися.

Однак є такий спосіб, який і термін роботи акумулятора збільшить і вас ніяк не обмежить. Для цього потрібно вимкнути одну не найкориснішу функцію. Йдеться про "Адаптивні оповіщення" (Android Adaptive Notifications).

Цю функцію додали в Android відносно недавно, але напевно вона є у вашому смартфоні. Якщо у користувача немає часу або бажання перевіряти сповіщення, вона самостійно проаналізує важливість вхідних Push задасть їм пріоритет для подальшої видачі.

Відео дня

Функція постійно працює у фоновому режимі, аналізує і показує сповіщення в залежності від геопозиції, активних програм та іншого. Але є декілька моментів. По-перше, функція може пропустити важливі сповіщення із месенджерів або банківських додатків, якщо вирішить, що наразі вони вам не потрібні. По-друге, будь-який сервіс, що працює у фоновому режимі, вимагає додаткової енергії.

Як вимкнути адаптивні сповіщення

Перейдіть в смартфоні в "Налаштування" і в рядку пошуку введіть слово "Оповіщення", перегорніть до моменту, поки не побачите потрібну опцію. Далі вимкніть пункт Android Adaptive Notifications, перевівши перемикач в неактивний стан.

Також цю опцію можна знайти за шляхом "Додатки" → "Особливі права доступу".

Якщо смартфон Android швидко розряджається, вимкніть цю функцію: вона вам не потрібна

Тепер оповіщення і пуші будуть приходити в звичайному режимі, без "розумного" сортування системою. А ще ви гарантуєте собі зайві 20-30 хвилин заряду батареї.

А якщо у вас iPhone і він погано тримає заряд, можна зробити так, щоб смартфон завжди залишався в режимі енергозбереження. Незважаючи на те, що ця функція прихована в iOS, її можна активувати на будь-якому телефоні бренду. 

Також УНІАН розповідав про процедуру на будь-якому смартфоні, яку потрібно проводити раз на тиждень. Особливо якщо ваш телефон старий або потужності процесора вже не вистачає в 2023 році.

Вас також можуть зацікавити новини: