Деякі сервіси розраховували повернути у першій половині дня 13 грудня / ілюстрація REUTERS

В українській телекомунікаційній компанії "Київстар" планують відновлення деяких сервісів 13 грудня у другій половині дня. В ефірі інформаційного телемарафону президент компанії "Київстар" Олександр Комаров повідомив, що деякі сервіси розраховували повернути у першій половині дня 13 грудня. 

"Бачимо, що цього не станеться. Але рухаємося до того, щоб почати відновлювати деякі сервіси у другій половині дня. Дуже важко казати на перед, тому що дуже багато невизначеності і факторів ми знаходимо, які є перепонами для того, щоб рухатися швидше", - сказав Комаров. 

Президент "Київстар" також відмітив, що цей інцидент означає, що наразі "захищених немає". 

Відео дня

"Будь-яка критична інфраструктура, яка суттєво залежить від сучасних ІТ-віртуальних технологій є уразливою", - додав він.  

Збій у роботі "Київстар" - що відомо 

12 грудня стався масштабний збій в роботі українського оператора "Київстар". Були відсутні мобільний зв'язок, інтернет та працював сайт оператора. В "Київстар" пояснили, що мережа зазнала потужної хакерської атаки.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар". Однією з версій вважається, що за хакерською атакою можуть стояти спецслужби РФ. 

13 грудня президент компанії Олександр Комаров повідомив, що "Київстар" частково відновив фіксований інтернет. Роботу з відновлення інших послуг планують провести 13 грудня, але терміни залежать від багатьох чинників. 

Вас також можуть зацікавити новини: